ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ. CAROB BISCUITS.







14 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα

«Ρούντολφ το ελαφάκι
με καρδούλα ταπεινή,
σαν πέφτει το βραδάκι
έχει μύτη φωτεινή.

Οι φίλοι του λαμπιόνι
τον φωνάζουν και γελούν,
τη μύτη του στο χιόνι
κρύβει όταν του μιλούν.

Όμως μια πρωτοχρονιά
είπε ο Αι-Βασίλης:
“Ρούντολφ, είσαι εσύ σοφός
έχεις μέσα σου το φως”.

Τα ελάφια στο κοπάδι
χαμηλώσανε τ’ αυτιά,
τώρα απαλή σαν χάδι
είναι όλων η ματιά.

Από τότε και κάθε καινούρια χρονιά,
του έλκηθρου πρώτος τραβά τα σκοινιά,
Ο Ρούντολφ οδηγεί
τον Αϊ-Βασίλη στη γη!»
ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΤΟ ΕΛΑΦΑΚΙ

για 30 μπισκότα χαρουπιού
125γρ βούτυρο αγελάδας
110γρ ανθόμελο
1 αβγό
60γρ χαρουπάλευρο
10γρ ινδοκάρυδο
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέκιν
1 βανιλίνη
λαδόχαρτο για το ψήσιμο και ζυγαριά για δίκαιο φορμάρισμα
Ανακατεύω στο μίξερ το βούτυρο με το μέλι όσο χρειάζεται για να ενωθούν μεταξύ τους, προσθέτω το αβγό, ανακατεύω ξανά. Προσθέτω το ινδοκάρυδο, το χαρουπάλευρο, το αλεύρι, το μπέκιν, τη βανίλια, τα δουλεύω για λίγο με το μίξερ και στη συνέχεια με τα χέρια. Τυλίγω τη ζύμη με μία μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για να σφίξει για περίπου 1 ώρα.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ο στις αντιστάσεις πάνω – κάτω. Χωρίζω με ένα κουταλάκι το μείγμα και με τη βοήθεια της ζυγαριάς σε ίσα μπαλάκια των 19γρ. Βγήκαν περίπου 28. Μου περίσσεψε και ένα μικρούλι κομμάτι που το έψησα φυσικά και αυτό. Πλάθω τα μπαλάκια σε μπαστουνάκια και τα βουτάω στις μπίλιες της  κόκκινης άχνης.