ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΟ ΦΥΛΛΟ. POTATO PIE WITH HOMEMADE FYLLO.

-Τι έχουμε για πρωινό?
-Αστερόσκονη!
-Και η πατατόπιτα?
-Μπα δεν είναι για μας!




Εύκολη πίτα με δύο φύλλα, ένα για κάτω και ένα για επάνω. Η μαγιά της δίνει όγκο και θυμίζει τη ζύμη της πίτσας. Η γέμιση μπορεί να γίνει και χωρίς την πιπεριά.
Για ένα ταψί 34 εκατοστών
για τη ζύμη
3½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
30γρ φρέσκια μαγιά
½ κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
για τη γέμιση
2 μέτριες πατάτες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
2 αβγά
100γρ κασέρι
1 κομματάκι φρέσκο βούτυρο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
για το άλειμμα των φύλλων
50γρ φρέσκο βούτυρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
ετοιμάζω τη ζύμη
Κάνω λακκούβα στο αλεύρι και προσθέτω το νερό, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Τρίβω ελαφρά με τα χέρια μου τη μαγιά μέσα στο νερό, προσθέτω και το αλάτι σε μία άκρη και τα ανακατεύω όλα μαζί. Ζυμώνω σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη, τη ζυγίζω, τη χωρίζω σε δύο ίσα κομμάτια, τα σκεπάζω με πετσέτα και τα αφήνω να μείνουν για μία ώρα.
Ετοιμάζω τη γέμιση:
Καθαρίζω και κόβω τις πατάτες, ψιλοκόβω την πιπεριά και τα βάζω να βράσουν για 20΄. Στραγγίζω τα λαχανικά και προσθέτω το βούτυρο. Πατώ με την πρέσα του πουρέ τα λαχανικά για να λιώσουν και προσθέτω, το κασέρι, αλάτι και πιπέρι.
Λιώνω το βούτυρο και προσθέτω και το ελαιόλαδο
Προθερμαίνω το φούρνο στις αντιστάσεις στους 190ο .

Ανοίγω τα φύλλα:
Παίρνω το πρώτο κομμάτι, το ζυμώνω ελαφρά να ξεφουσκώσει, το αλευρώνω και το ανοίγω σιγά σιγά με τον πλάστη να πάρει το μέγεθος του ταψιού. Απλώνω το φύλλο πάνω στο ταψί και το βουτυρώνω καλά καλά. Στρώνω τη γέμιση πάνω στο φύλλο. Ανοίγω το 2ο φύλλο αφού το ζυμώσω λίγο, το απλώνω πάνω από τη γέμιση και το λαδώνω.

Χαράζω την πίτα και την ψήνω για 25΄ ή έως ότου ροδίσει καλά καλά.






















Αμάν με τις αναρτήσεις! Έχει τόσο ωραίο ήλιο. Πάμε βόλτα?