ΜΑΡΕΓΚΕΣ: ΡΟΖ, ΜΙΚΡΕΣ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ. LITTLE PINK, AROMATIC AND ROMANTIC, MERINGUES.

για του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά και σε κάποια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση.



Το χρειάζομαι αυτό το  ροζ απαλό συννεφάκι όχι μόνο γιατί είναι ένα γλυκό χαριτωμένο και γευστικό, αλλά επειδή θέλω να μου εξωτερικεύσει την κρυμμένη μου παιδική αισιοδοξία και ξενοιασιά.

Μικρές απλές προσπάθειες και κινήσεις απέναντι σε όλα τα αρνητικά που μας περιτριγυρίζουν, από την πολιτική σκηνή, από την έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας, από τη εργασία, από το κοινωνικό μας περιβάλλον και φυσικά και από τα θέματα υγείας που συμβαίνουν όχι μόνο σε μας αλλά και στους γύρω μας.
Όμως για να το ξεκαθαρίσω δεν είμαι υπέρ όλου αυτού του παρεμπορίου που παρατηρείται αυτή την ημέρα. Βρίσκω απαράδεκτο το βομβαρδισμό από  αυτά τα αρκουδάκια και τις πλαστικολούτρινες καρδούλες μαζικής παραγωγής χωρίς αισθητική.

Όμως δε θα πω όχι σε ένα όμορφο μοσχοβολιστό λουλούδι, λίγα σοκολατάκια, μία τουρτίτσα-καρδιά ή σε μία βόλτα στην φωτεινή πόλη!

Σας εύχομαι μία ροζ ανέμελη ημέρα!

Τα ρόζ μοσχοβολιστά συννεφάκια μαρέγκας, έχουν άρωμα από βανίλια και η σοκολάτα που τις αγκαλιάζει είναι 65% και την αρωμάτισα με ρούμι.

για περίπου 22-24 μαρέγκες χρειάζομαι
2 ασπράδια
100γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανιλίνη ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
μία τσιμπιά αλάτι
χρώμα ζαχαροπλαστικής ρόζ ή κόκκινο, χρειάζεται μία σταγόνα
για τη σοκολάτα
120γρ σοκολάτα 65%
1-2 σταγόνες άρωμα ρούμι, αποφεύγω το ποτό για να μη διαλύσω τη σοκολάτα
Σακούλα με κορνέ, λαδόχαρτο και το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Η μόνη δυσκολία σε αυτό το γλυκό, που είναι οικονομικό και βγάζει αρκετά κομμάτια  είναι ότι χρειάζονται σακούλα ζαχαροπλαστικής για να σχηματιστούν ομοιόμορφα και μεγάλη παραμονή σε χαμηλά θερμαινόμενο φούρνο. Έχω δοκιμάσει και με κουτάλι, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος και το σχήμα δεν γίνεται και τόσο καλό.
Τι κάνω
Έχω τα ασπράδια 3 τουλάχιστον ώρες εκτός ψυγείου. Πριν αρχίσω τη διαδικασία προθερμαίνω το φούρνο στους 90ο  και ντύνω με λαδόχαρτο το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Ανακατεύω με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια και το αλάτι και προσθέτω τη ζάχαρη κουταλιά κουταλιά, μόλις σταθεροποιηθεί το μίγμα. Σταματώ να ανακατεύω μόλις το μίγμα γυαλίσει και σχηματίζονται μικρά λοφάκια μαρέγκας.
Προσθέτω στη μαρέγκα τη βανίλια και πολύ λίγο χρώμα. Ανακατεύω με τη μαρίζ.
Γεμίζω τη σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ-ροζέτα και σχηματίζω τις μαρέγκες.
Μην ανησυχείτε για το σχήμα, κάθε αρχή και δύσκολη, αρκεί να είναι περίπου η ίδια ποσότητα.
Ψήνω τις μαρέγκες για 90΄ και τις αφήνω δύο ώρες μέσα στο φούρνο.
Λιώνω τη σοκολάτα σε υδατόλουτρο (μπεν μαρί) προσθέτω το άρωμα, παίρνω προσεκτικά μία μία τις μαρέγκες  και τις βουτώ μέσα στη λιωμένη σοκολάτα,  για να καλυφθεί καλά ο πάτος τους  και τις ακουμπώ και πάλι πίσω στο λαδόχαρτο. Αφήνω τις μαρέγκες περίπου 2 ώρες για να σφίξει και η σοκολάτα.

και η ιδιαίτερη περίπτωση όπως ο γάμος των παιδιών.