ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΕΥΚΗΣ ΤΡΟΥΦΑΣ. FRUTALIA, TRADITIONAL OMELETE FROM THE ISLAND OF ANDROS, WITH WHITE TRUFFLE OLIVE OIL.

Τα τυριά της πατρίδας μου!
Ένα από τα πιο αγαπημένο μου τυριά είναι το φρέσκο κλασσικό βολάκι από το όμορφο νησί της Άνδρου. Το σχήμα του όλο γλυκές καμπύλες, ένα μικρό μενίρ, με σφιχτή κρεμώδη υφή, τρίβεται εύκολα με το χέρι σου, με απαλή βουτυράτη γεύση και ταιριάζει με όλα τα καλοκαιρινά ελληνικά φαγητά.
Σε αυτό το τυράκι ταιριάζει απίστευτα το απαλό ελαιόλαδο λευκής τρούφας, αυτής της διακριτικής κυρίας, που έχει επίγευση μπλε τυριών σε αντίθεση με το ελαιόλαδο μαύρης τρούφας που έχει πολύ δυνατή γεύση και το άρωμά του θυμίζει σκόρδο.

Μία ωραία ομελέτα για ελληνικό πρωϊνό ή brunch, όπως προτιμάτε, αλλά με αυτό το τυρί, το βολάκι και όχι με αυτά τα αγνώστων πρώτων υλικών κίτρινα τυριά.




Για 3 άτομα
5 αβγά
1 μέτριο χωριάτικο λουκάνικο, είναι περίπου 1,5 φλιτζάνι όταν κοπεί σε ροδελίτσες
1 βολάκι, τυρί από την Άνδρο, ζυγίζει περίπου 220γρ
3 μέτριες πατάτες
λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο με λευκή τρούφα
αλάτι, μαύρο πιπέρι



Κόβω το βολάκι σε χοντρές μπουκιές.
Καθαρίζω τις πατάτες, τις πλένω και τις κόβω σε λεπτές ροδέλες. Βάζω να βράσει νερό, προσθέτω τις πατάτες, τις βράζω για 10΄, τις αφαιρώ από το νερό και στον ίδιο ωραίο ζωμό που βράσανε οι πατάτες θα ζεματίσω για 2-3 λεπτά το κομμένο λουκάνικο. Στραγγίζω καλά το λουκάνικο και ψιλοκόβω το δυόσμο.
Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι προσθέτω τις μισές πατάτες, τις μισές μπουκιές από το βολάκι και το μισό λουκάνικο, συνεχίζω με τις υπόλοιπες πατάτες,το βολάκι και το υπόλοιπο λουκάνικο. Ανακατεύω καλά καλά τα αβγά με το ελαιόλαδο τρούφας, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το δυόσμο και περιχύνω τις πατάτες .

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 20΄.