ΕΛΑΙΟΨΩΜΑΚΙΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΥΣ. LITTLE OLIVE BREADS WITH RED PEPPER AND PUMPKIN SEEDS FOR A FESTIVE BREAKFAST.




Ψωμάκια πλούσια σε υπερτροφές. Καλές ελληνικές ελιές από τα ελαιόδεντρα μας, κόκκινη πιπεριά, κολοκυθόσποροι. Υγιεινό, ευεργετικό πρωινό!!


 Για 12 γιορτινά ελαιοψωμάκια
400γρ αλεύρι για ψωμί
250γρ χλιαρό νερό
1 κουταλιά ξηρή μαγιά
1 κουταλιά αποξηραμένο θυμάρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες πράσινες ελιές
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 γεμάτες κουταλιές κολοκυθόσπορο
1 κουταλιά μέλι από άνθη πορτοκαλιάς
½ κουταλάκι αλάτι

Διαλύω τη μαγιά στο νερό, προσθέτω το ελαιόλαδο, το μέλι και το μισό αλεύρι. Ανακατεύω με το κουτάλι, προσθέτω το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύω σιγά σιγά. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει. Ζυμώνω ξανά τη ζύμη και προσθέτω τις ελιές, την πιπεριά και το θυμάρι. Λαδώνω ελαφρά τα χέρια μου και χωρίζω με τη βοήθεια της ζυγαριάς τη ζύμη σε 12 κομμάτια. Απλώνω στο ταψί ένα κομμάτι λαδόχαρτου και προθερμαίνω το φούρνο στους 200ο . Σχηματίζω σαλιγκάρια και πλεξούδες, τα ακουμπώ απαλά πάνω στο λαδόχαρτο και τα ψήνω για 20΄ ή έως ότου ροδίσουν.