ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΣΑΤΟΥΡΕΓΙΑ. SAVORY HERB CREPES WITH MYZITHRA CHEESE.

Οι κλασσικές απλές κρέπες χωρίς αυγά, λίγο πιο γιορτινές για ένα Κυριακάτικο ελληνικό πρωινό.
4 υλικά: αλεύρι, μυζήθρα, ελαιόλαδο και ένα ωραίο ελληνικό αρωματικό είτε σατουρέγια που σας προτείνω είτε θυμάρι, είτε δυόσμο όλα πάνε τέλεια με τις πιτούλες.  
Αν δε θέλετε μυζήθρα βάλτε φέτα ή ένα πικάντικο κατσικίσιο τυρί.






για 8 πιτούλες - κρέπες
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ νερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι τριμμένη αποξηραμένη σατουρέγια ορέων , αν δεν έχετε βάλτε θυμάρι ή ρίγανη
1/2 κουταλάκι αλάτι

300γρ μυζήθρα ή αν θέλετε φέτα
 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το αντικολλητικό τηγάνι
Κάνω λακκούβα στο αλεύρι και προσθέτω το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη σατουρέγια, το νερό και ανακατεύω καλά  καλά για να δημιουργήσω έναν παχύρευστο χυλό.  Διαλύω τους σβώλους από το αλεύρι που έχουν δημιουργηθεί, ανακατεύοντας το μίγμα για 2-3 λεπτά με το μίξερ.
Αφήνω το χυλό στο ψυγείο για μία ώρα. 
Ζεσταίνω ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το λαδώνω ελαφρά . Γεμίζω ένα μικρό φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ με χυλό και σχηματίζω μία στρόγγυλη λεπτή κρέπα. Ψήνω για 2-3 λεπτά, τη γυρίζω και από την άλλη, ψήνω για άλλα δύο λεπτά και αφήνω την κρέπα σε μία πιατέλα. Ενώ ψήνεται η 2η κρέπα πασπαλίζω την πρώτη κρέπα με τρίμματα μυζήθρας.
Ψήνω όλες τις πιτούλες, τις βάζω τη μία πάνω στην άλλη, ενώ ανάμεσά τους πασπαλίζω με τη μυζήθρα, δημιουργώντας το σχήμα της τούρτας. 
Πασπαλίζω με σατουρέγια, ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και την αφήνω να κρυώσει.