ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΡΕΜΑ ΚΕΡΑΣΙΟΥ. CHERRY CREAM


Φωτογραφίζω τα ποτήρια με την κερασένια κρέμα, ελέγχω τι έκανα και βάζω τα γλυκά στο ψυγείο να κρυώσουν και να τα φάμε δροσερά το βραδάκι.
Ε δε προλάβαμε. Συννέφιασε εκείνο το απόγευμα της Τετάρτης στην Καλλικράτεια και τα μολυβένια σύννεφα πέφτανε βαριά και απειλητικά γύρω γύρω. Αστραπές αυλάκωναν τα σύννεφα αλλά βροντές δεν ακουγόντουσαν. Α λέω στον άντρα μου, δεν μου αρέσει καθόλου η ατμόσφαιρα μάλλον χαμός θα γίνει.
Και έγινε χαμός. Πρώτα ήρθε μία αλλόκοτη βοή και αμέσως μετά ο τρομερός αέρας. Αδύνατο να σταθούμε στη βεράντα, μπήκαμε στο σπίτι αλλά τα κεραμύδια χορεύανε πάνω από το κεφάλι μας, η βροχή έμπαινε από τα παράθυρα τα οποία δυσκολευμασταν να κλείσουμε. Μετά από δέκα ατέλειωτα λεπτά μαλάκωσε ο αέρας, αλλά ήρθε ένα χοντρό χαλάζι που τρύπησε φυτά αμπέλια και δέντρα. Όταν ησύχασαν τα πάντα διαπιστώσαμε ότι οι ζημιές μας ήταν ελάχιστες. Μία κατεστραμμένη κληματαριά και ευτυχώς τίποτε άλλο. Μας προφύλαξε το γεγονός ότι δίπλα μας ήταν ένα ψηλότερο και μεγαλύτερο σπίτι που λειτούργησε σαν φράχτης.
Είμασταν τυχεροί γιατί στο δρόμο μας ξεριζώθηκαν δέντρα, ήρθαν λαμαρίνες από ξηλωμένες στέγες, κλαδιά, γλάστρες, μικροέπιπλα και το ρεύμα σε κάποια σπίτια κόπηκε.
Μέσα στο σπίτι διαπίστωσα λίγο αργά ότι το ταβάνι έσταζε και μάλιστα πάνω στο κρεββάτι! Χάθηκε να στάζει κάπου αλλού?
Και αφού βγήκαμε όλοι στο δρόμο, αναζητώντας τους γείτονες και ανακουφισμένοι είδαμε ότι είμαστε όλοι εντάξει, δυστυχώς ένημερωθήκαμε στη συνέχεια για τα θύματα και τις καταστροφές.
Δεν είχα καμμία διάθεση για ανάρτηση. Όμως σιγά σιγά η καθημερινότητα στην περιοχή ομαλοποιείται και συνεχίζεται. Φράχτες ξαναστήνονται, πόρτες ξανασφαλίζονται, στέγες επισκευάζονται, τέντες αλλάζονται, ομπρέλλες στις παραλίες αντικαταστάθηκαν με καινούριες, οι ξαπλώστρες ξαναπήραν τη θέση τους κάτω από τον ζεστό ήλιο και οι άνθρωποι ήρεμα και ψύχραιμα δροσίζονται στη θαλάσσια αύρα.
Οι κρέμες ξεχάστηκαν για δύο-τρεις μέρες στο ψυγείο, είμασταν από τους τυχερούς στην Καλλικράτεια που είχαμε ρεύμα. Κράτησαν άψογα, είναι η περίπτωση που θέλεις κάτι φρουτένιο αλλά να είναι συγχρόνως γλυκό και ελαφρύ.
Εύκολο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου που γίνεται και με ροδάκινα ή με ένα ωραίο γλυκό πεπόνι.


για 3 άτομα
200ml κρέμα γάλακτος
250γρ κεράσια χωρίς τα κουκούτσια τους
2 κουταλιές άχνη
2 κουταλιές ελαφρύ στραγγιστό γιαούρτι
λίγα μπισκότα
Αλέθω τα κεράσια με την άχνη και το γιαούρτι. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί και την ανακατεύω σιγά σιγά με το μείγμα των κερασιών. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για μία ώρα και το μοιράζω σε μπολάκια ή ποτηράκια. Παγώνω για λίγη ώρα τα ποτηράκια πριν το σερβίρισμα. Συμπληρώνω το σερβίρισμα με ένα μπισκότο.