ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΟΥ.MY GREEK AROMATIC TABLE. BAKED ARTICHOKES.

Μαγειρεύω πολύ συχνά αγκινάρες, φρέσκες αλλά και κατεψυγμένες.  Όταν έρχονται τα παιδιά σπίτι σίγουρα θα ψήσω αγκινάρες στο φούρνο με κρέμα μπεσαμέλ ή με μία απλή κρέμα γιαουρτιού.  Μπορεί η γέμιση να έχει κιμά αλλά μπορεί να έχει λαχανικά ή αν βρω μανιτάρια τότε ανάμεσα στις φέτες από αγκινάρες θα στρωθεί μία πικάντικη σάλτσα μανιταριών.
Ένα απολαυστικό  γεύμα λοιπόν παραθέτω σήμερα, χωρίς κρέας, εύγευστο, θρεπτικό και υγιεινό!
Στο Κυριακάτικο ελληνικό αρωματικό μεσημεριανό γεύμα μας σέρβιρα:
κυρίως:
Αγκινάρες φούρνου με γέμιση λαχανικών, κεφαλοτύρι και κρέμα μπεσαμέλ
ορεκτικό:
ψητά μπιφτεκάκια σπανακιού με άνηθο, κεφαλοτύρι και φρέσκο κρεμμυδάκι
σαλάτες:
Τζατζίκι με αγγούρι, κάππαρη και μέντα.
Ψητές κόκκινες πιπεριές στα κάρβουνα.
Χωριάτικη σαλάτα με πράσινες ελιές και πασπαλισμένη αρωματική ρίγανη.  Στη χωριάτικη δεν έβαλα φέτα επειδή και το κυρίως και το ορεκτικό είχαν αρκετό κεφαλοτύρι.
Στο ποτήρι
Βιδιανό από την Κρήτη, λευκός ξηρός οίνος παραδοσιακής ποικιλίας
Για να κρατήσω το μπουκάλι δροσερό όταν δεν έχω πολλά μέσα, απλά το τυλίγω με μία πετσέτα μαζί με μία παγοκύστη και το βάζω μέσα σε ένα χαριτωμένο κασπώ.
Καλή όρεξη