ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΟΥ. ΞΙΦΙΑΣ! MY GREEK AROMATIC TABLE. SWORDFISH


Όλοι σήμερα γύρω από ένα απολαυστικό ελληνικό τραπέζι θα καθήσουμε. Οικογένειες, ζευγάρια, παρέες, τουρίστες, επισκέπτες της Παναγίας, εορταζόμενοι και εορταζόμενες θα τσουγκρίσουν τα ποτήρια και θα ανταλλάξουν ευχές.
Μέρες δεκαπενταύγουστου, πριν από πολλά χρόνια είχαμε ταξιδέψει στην Εύβοια και από τα Στύρα που ήταν η βάση μας, κάναμε εκδρομούλες στις γύρω περιοχές. Ψηλά βουνά, ωραίες παραλίες, καταπράσινα πευκοδάση, εκπληκτική θέα και όλα αυτά κάτω από το γαλάζιο βλέμμα του Αιγαίου.
Τον Δεκαπενταύγουστο ανήμερα, ξεκινήσαμε για το λιμανάκι της Παναγίας στον Αλμυροπόταμο και αντικρύσαμε ένα θέαμα που δεν το είχαμε ξαναδεί. Στην παραλία είχαν στημένες ψησταριές και σούβλες και ψήνανε από αρνιά μέχρι κοντοσούβλια και ότι επιθυμεί κανείς .
Ο φιλικός, εορτάζοντας εστιάτορας μας πληροφόρησε με καμάρι:
«-Εμείς εδώ τρώμε ψητά σήμερα της Παναγίας. Ψάρια τρώμε συνέχεια.»
Τη συμπάθεια μου στην όμορφη Εύβοια, δοκιμάζεται σήμερα με τις πυρκαγιές!!
Το τραπέζι μου σήμερα έχει ωραίο ξιφία στα κάρβουνα, μελιτζανοσαλάτα με φύλλα γλιστρίδας και κουμπάκια κάππαρης, πατάτες φούρνου με μουστάρδα, θυμάρι και κουρκουμά και πιπεριές γεμιστές με μανιτάρια, ζεματισμένα κρίταμα, κολοκύθι και φιστίκια. Η σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και ντοματίνια απαραίτητη.
Μοσχάτο στο ποτήρι: Ελληνικός λευκός ξηρός οίνος από τη Σάμο.

Χρόνια πολλά σε όλους!