ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ. NESTS FROM HOMEMADE PASTA (HELOPITES) AND GREEK CURED BEEF.





Υπάρχει ξεχασμένο ένα σακουλάκι σπιτικές χυλοπίτες που δεν τις τρώτε? Αυτά τα όμορφα καλαθάκια θα στολίσουν το γιορτινό γεύμα σας και μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι θέλετε. Εγώ έβαλα εκλεκτά ελληνικά αλλαντικά από μοσχάρι.

για 12 καλαθάκια
1 φλιτζάνι σπιτικές χυλοπίτες, πέτουρα
1 αβγό
2 κουταλιές τριμμένο ελληνικό Πεκορίνο
1 κουταλιά ζυμωτό αλεύρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι, οι χυλοπίτες δε θέλουν αλάτι
φέτες από μοσχαρίσια κόντρα
φέτες από παστράμι
λίγη μουστάρδα, προαιρετικά

Βράζω τις χυλοπίτες με δύο φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι. Λίγο πριν φουσκώσουν, κλείνω τη θερμοκρασία και τα σκεπάζω με το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνω να κρυώσουν, τα στραγγίζω καλά αν έχει μείνει νερό και τα ανακατεύω με το τυρί, το αβγό, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, και πιπέρι.
Γεμίζω τα φορμάκια με 1 κουταλιά από τα βρασμένα ζυμαρικά και με το δάχτυλό μου τα σπρώχνω προς τα τοιχώματα για να δημιουργήσω τη φωλιά. Με την άκρη της κουτάλας ανοίγω ένα κενό στον πάτο τους.
Ψήνω τις φωλίτσες για 20΄ - 25΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο .
Γεμίζω τα καλαθάκια με ελληνικά μοσχαρίσια αλλαντικά.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγη απαλή μουστάρδα στη βάση από το καλαθάκι.