ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ. SAVORY CAKE WITH KASSERI CHEESE AND RED PEPPER.






Λίγο κόκκινο χρώμα επιβάλλεται για τα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα εορταστικά πρωινά. Μπορούν να είναι κάποια κόκκινα κεράκια ή δίσκος για κέικ, αλλά και κομματάκια κόκκινης πιπεριάς μέσα στο κέικ.

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!

Ορίστε και η συνταγή:
250γρ αλεύρι μαλακό
200γρ γιαούρτι αγελάδος
3 μεγάλα αυγά
100γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
100γρ τυρί ΠΟΠ καπνιστό Μετσόβου
150γρ γραβιέρα Κρήτης
αν θέλετε και λίγη ψιλοκομμένη γαλοπούλα
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομματάκια
2 κουταλάκια μπέκιν
½ κουταλάκι αλάτι

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180ο.
Χτυπάω με ένα πιρούνι τα αβγά, τρίβω τα τυριά και ανακατεύω το αλεύρι με το μπέκιν και το αλάτι.
Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.  Δεν είναι απαραίτητο το μίξερ και ένα μεγάλο κουτάλι αρκεί!
Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα στρόγγυλο ταψάκι διαμέτρου 20εκ.ή μία μακρόστενη φόρμα μήκους 25 εκατοστών και στρώνω το χυλό ομοιόμορφα.
Ψήνω για 20-25΄ στους 180ο  πάνω κάτω στις αντιστάσεις.
Μόλις ψηθεί το αφήνω για άλλα 10΄με κλειστή τη θερμοκρασία και στη συνέχεια το βγάζω από τη φόρμα.

Παραλλαγή από τα μαγειρέματα μου του βιβλίου Διατροφή και Γεύση, για μικρά και μεγάλα παιδιά, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΗ.

Η συνταγή στο βιβλίο αντί για  κασέρι και καπνιστό τυρί έχει:
 100γρ γαλοπούλα και 150γρ γραβιέρα Κρήτης.

και οι δύο εκδοχές είναι εξαιρετικές.