ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙ. BISCUITS WITH WHOLEGRAIN TAHINI AND HONEY.





Χωρίς πολλά πολλά λόγια: 
Τέσσερα μόλις υλικά για αυτά τα μπισκότα για το πρωινό ρόφημα ή για απογευματινό τσιμπολόγημα. Υγιεινά, απλά, λιτά, προσιτά για έμπειρους και άπειρους στη ζαχαροπλαστική.

Για περίπου 15 μπισκότα
120γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου ένα φλιτζάνι
1/3 φλιτζανιού ταχίνι ολικής άλεσης
1/3 φλιτζανιού μέλι
10ml METAΞΑ
½ κουταλάκι μπέκιν
μία βανίλια
μία καλή πρέζα αλάτι

Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέκιν, τη βανίλια και το αλάτι. Βάζω σε μπολ το ταχίνι και το μέλι και το ΜΕΤΑΞΑ και προσθέτω τα στερεά υλικά. Ζυμώνω σιγά σιγά μέχρι να έχω μία σταθερή μάλλον σφιχτή ζύμη την οποία όσο ζυμώνεις τόσο μαλακώνει.
Χωρίζω τη ζύμη με τη βοήθεια της ζυγαριάς σε μπαλάκια των 20γρ. Πλάθω 15 στενόμακρα μπισκότα και πιέζω με τον μικρό τρίφτη για να κάνω σχεδιάκια στην επάνω επιφάνειά τους.Ακουμπώ τα μπισκότα πάνω σε λαδόχαρτο μέσα στο ταψί.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ο και ψήνω για 10΄. Προσοχή μη τα αφήσετε μέσα στο φούρνο, ανοίξτε απλά την πόρτα του φούρνου γιατί αλλιώς θα γίνουν αρκετά σκληρά.
Εκτός και αν θέλετε να τα βουτάτε στο καφεδάκι σας.:)



το μέλι έχει ζαχαρώσει, αλλά η ποιότητα του δεν μειώνεται













Το ποτό όπως περιγράφεται και στο μπουκάλι επιβάλλεται να το ονομάζουμε ΜΕΤΑΧΑ. Έτσι και αλλιώς είναι ευρέως γνωστό στην Ευρώπη με το όνομά του.