ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΑΧΙΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ. CAKE WITH TAHINI CHOCOLATE CREAM.

Γλυκίσματα της καραντίνας. Απλά, γρήγορα και εύκολα.
Ταχίνι έχουμε, σοκολάτα έχουμε, αβγά επίσης, λίγη κρέμα γάλακτος χρειάζεται και ορίστε μία τούρτα από το πουθενά. Η κρέμα δεν είναι δεσμευτική, μπορεί να μπει απλή σαντιγί, μία κρέμα πατισερί, ή μία κρέμα σοκολάτας χωρίς ταχίνι.
Η συνταγή για κλασσικό παντεσπάνι είναι περίπου πάντα η ίδια: αβγά, ζάχαρη, αλεύρι, μπέκιν, αρώματα. Η αναλογία τους πρέπει να είναι ακριβώς για να σου πετύχει. Χωρίς ζυγαριά λοιπόν δεν νοείται επιτυχία.
Προσωπικά χωρίς ζυγαριά είναι σαν να βγαίνω ξυπόλητη στο πεζοδρόμιο εν μέσω καραντίνας. Γενικά δεν είμαι άνθρωπος ‘με το μάτι’. Οι μεζούρες και η ζυγαριά είναι η ασφάλεια μου και μου χαρίζουν ηρεμία αλλά και χρόνο.





Για ένα ταψάκι 20 εκατοστών
4 αβγά                                                                             
100γρ ζάχαρη
125γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέκιν
1 βανιλίνη
και λίγες σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου
Ένα ταψάκι 20 εκ και ένα μικρό κομμάτι χαρτί ψησίματος.
Για την κρέμα ταχινιού
100γρ σοκολάτα, ότι προτιμάτε, σκούρη, πολύ σκούρη, εκλεκτή πολύ σκούρη, γάλακτος, όλα πετυχαίνουν
90γρ ταχίνι, καλύτερα να μην είναι ολικής άλεσης ταχίνι
40γρ άχνη
1 κουταλιά στιγμιαίος καφές εσπρέσο διαλυμένος σε 2 κουταλιές καφτό νερό
1 γεμάτη κουταλιά μέλι
200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για το παντεσπάνι:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170΄. Ανακατεύω καλά το μπέκιν με το αλεύρι και τη βανιλίνη και τα κοσκινίζω πάνω σε ένα χαρτί ψησίματος.
Χτυπώ με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, έως ότου φουσκώσουν και χρυσίσουν περίπου 10 λεπτά.Προσθέτω τις βανιλίνες και με τη βοήθεια του χαρτιού προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύω διπλώνοντας το μείγμα με τη μαρίζ.
Βουτυρώνω ελαφρά το ταψάκι, απλώνω το χαρτί ψησίματος και προσθέτω απαλά το μείγμα των αβγών. Ψήνω για 25΄, το βγάζω αμέσως από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει.

Μπορώ να το σιροπιάσω αν το θέλω πιο υγρό ή να το αφήσω έτσι όπως είναι οπότε θα μοιάζει πιο πολύ σαν κέικ με κρέμα
Για την κρέμα:
Χτυπώ με το μίξερ την κρέμα να σφίξει σε σαντιγύ μαζί με την άχνη.
Λιώνω σε μπεν μαρί την σοκολάτα, προσθέτω το ταχίνι, τον καφέ και το μέλι. Αφήνω να κρυώσει λίγο το μίγμα και ενώνω σιγά σιγά τη σαντιγύ με το μίγμα της σοκολάτας.
Χωρίζω το παντεσπάνι με το μαχαίρι σε δύο δίσκους. Βάζω την μισή κρέμα ανάμεσα από τους δύο πάτους και την υπόλοιπη από επάνω.
Τρώγεται επί τόπου, στη συνέχεια τη βάζετε στο ψυγείο.