ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟ, ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ. LITTLE GOAT LEG BAKED WITH DRIED APRICOTS, ALMONDS AND SPEARMINT.

Γιορτινά μαγειρέματα καραντίνας για δύο στο διαμέρισμα μετά από δεκαετίες που περνάμε αυτές τις μέρες στο χωριό. Φέτος εγκλωβιστήκαμε στην πόλη, στο διαμέρισμα, τα παιδιά δε θα έρθουν, δεν μπορούμε να πάμε στο χωριό να δούμε τα σκυλάκια μας, δε θα δω ούτε την πασχαλιά μου ανθισμένη, αλλά ούτε και τα ροζέ λουλουδάκια της τριανταφυλλιάς μου.
Παρόλα αυτά έβγαλα την μεγάλη οβάλ ωραία πιατέλα από το ‘καλό’ μου σέτ που αγόρασα αρραβωνιασμένη, για να σερβίρω όπως πρέπει το εκλεκτό κρεατάκι.
Η πιατέλα του σέτ, από Ισπανική λευκή, διάφανη σχεδόν πορσελάνη με χοντρή χρυσή μπορντούρα ήταν από ένα ωραίο μεγάλο κατάστημα στην Τσιμισκή, το ΑΚΡΟΝ ΙΛΙΟΝ ΚΡΙΣΤΑΛ στην περιοχή της Αριστοτέλους.
Πολύ ξαφνικά έκλεισε το κατάστημα με τα τόσο εκλεκτά είδη του και πραγματικα μου έλειψε πολύ να χαζεύω τις αστραφτερές βιτρίνες του με τα γνήσια κρύσταλλα και τις ακριβές πορσελάνες. Για πολλά χρόνια δεν υπήρχανε καταστήματα αυτού του επιπέδου, λες και υπήρχε κάποια συνομωτική δύναμη που ήθελε να μας συνηθίσει σε ευτελούς, άγνωστης και κάποιες φορές επικίνδυνης ποιότητας αντικείμενα. 
Λίγο στραβά τα βλέπω τα πράγματα αυτή την εποχή, παρόλα αυτά το κατσικάκι με την απλή αυτή κρούστα ήταν πολύ νόστιμο. Την όλη διαφορά έκανε ο φρέσκος δυόσμος.






Για 2-3 άτομα
1 μπουτάκι κατσικίσιο περίπου 1½ κιλά
3-4 πατάτες
10 αποξηραμένα βερύκοκα
½ φλιτζάνι φιλέ αμυγδάλου
μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
1 κουταλιά απαλή μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδου
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο

Πλένω καλά το κατσικάκι και το καθαρίζω από τυχόν τριχούλες που έχουν απομείνει. Αλέθω στον πολυκόφτη, τα αμύγδαλα, τα βερύκοκα, το δυόσμο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, λίγο νεράκι, αλάτι και πιπέρι.
Αλείφω καλά το μπουτάκι με το μείγμα, το τυλίγω σε λαδόχαρτο, από κάτω του βάζω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, βρέχω λίγο το λαδόχαρτο και το ψήνω 21/2 ώρες στους 200ο. Καθαρίζω, πλένω τις πατάτες, τις κόβω κυδωνάτες, τις αλατίζω, τις λαδώνω ελαφρά και τις πασπαλίζω με λίγο θυμάρι.Ξετυλίγω το αρνάκι, το περιχύνω με το ζουμάκι του και το βάζω σε άλλο μικρότερο ταψάκι μαζί με τις πατάτες και ψήνω για άλλα 20΄.
Σέρβιρα το κατσικάκι με τις πατάτες και με ολόφρεσκα πράσινα ψητά σπαράγγια με ντοματίνια και κατσικίσιο τυρί.