ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ, ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΣΗΣ. ANNIVERSARY CAKE WITH CREAM,DATES AND WALLNUTS FOR OUR 40 YEARS RELATIONSHIP.



Σαράντα χρόνια σχέσης. Το γράφω και απορώ. Εγώ είμαι αυτή που πέρασα όλα αυτά τα τόσο πολλά χρόνια? Πως πέρασαν?

Ο σύζυγός μου και εγώ! Μία μακρόχρονη σχέση με τα πάνω και τα κάτω της, με χαρά, με λύπη, με στιγμές ευτυχίας, με τρυφερές αναπάντεχες εμπειρίες, ατέλειωτες συζητήσεις, αντιθέσεις, λανθασμένες συμπεριφορές, κουραστικές προσπάθειες και απρόοπτες εκπλήξεις.

Μία μακρόχρονη σχέση όπου καλείσαι να αναλάβεις πολλούς ρόλους: Είσαι σύντροφος, είσαι γονιός αλλά πάνω από όλα είσαι άνθρωπος που προσπαθεί αρχικά να χαρεί τα νιάτα του, να προσαρμοστεί στους ρυθμούς του άλλου ανθρώπου, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι.

Γιατί αυτό είναι η ζωή, ευτυχία και θλίψη βαδίζουν μαζί χέρι χέρι, συνυπάρχουν και όταν ισορροπούν είναι όλα εντάξει.

Αφιερωμένη στη σημερινή μέρα η ιδιαίτερη τούρτα με τους αγαπημένους χουρμάδες

Η συνταγή είναι της κουνιάδας μου, τρώγεται φρέσκια, αρκετά παγωμένη.

Έχει δύο βάσεις μαρέγκας με καρύδια και μία ελαφριά κρέμα με χουρμάδες. Είναι ανάλαφρη και δε σε βαραίνει. Κάπως έτσι πρέπει να είναι και μία μακρόχρονη σχέση: πουπουλένια.






Για 8-10 ωραία κομμάτια

για τους πάτους της μαρέγκας

6 ασπράδια

140γρ άχνη (τελευταία στιγμή διαπίστωσα ότι δεν είχα άχνη στο βάζο αλλά νισεστέ, από την μυρωδιά το κατάλαβα και έτσι έβαλα κρυσταλλική ζάχαρη)

1 βανίλια

200γρ ψιλοκομμένα καρύδια

40γρ σκούρη σοκολάτα κομμένη μικρά κομματάκια

για την κρέμα

200γρ ψιλοκομμένοι βασιλικούς χουρμάδες κρατάω μία δύο κουταλιές για το στόλισμα

500γρ κρέμα γάλακτος + μία κουταλιά ζάχαρη

μία βανιλίνη

λίγη σοκολάτα ακόμη για το στόλισμα

Χτυπώ με το μίξερ τα ασπράδια στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να σφίξουν και να μην είναι καθόλου ρευστά. Συνεχίζω το κτύπημα στην χαμηλή ταχύτητα και προσθέτω κουταλιά κουταλιά την άχνη. Προσέχω την εξέλιξη της μαρέγκας, αφού έχω προσθέσει όλη την άχνη, θα πρέπει να είναι γυαλιστερή και να σχηματίζει μικρά σπειροειδή λοφάκια. Προσθέτω τη βανίλια και τα καρύδια και τα ενσωματώνω απαλά με την σπάτουλα. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160ο στις αντιστάσεις πάνω – κάτω.

Στρώνω λαδόχαρτο σε δύο μικρά ταψάκια διαμέτρου 20 εκατοστών μοιράζω το μείγμα και ψήνω τους πάτους για 25΄. Βγάζω αμέσως τους πάτους από το φούρνο και τους αφήνω να κρυώσουν.

Χτυπώ στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και την βανιλίνη, να σφίξει και να γίνει σαντιγύ και ανακατεύω μέσα τους χουρμάδες.

Αναποδογυρίζω τους πάτους,ξεκολλάω το λαδόχαρτο από το κάτω μέρος και ακουμπώ απαλά τον πρώτο πάτο ανάποδα πάνω στην τουρτιέρα. Απλώνω το 1/3 του μείγματος της κρέμας σαντιγύ και σκεπάζω με τον δεύτερο πάτο.

Απλώνω επάνω και γύρω γύρω την υπόλοιπη κρέμα και στολίζω τη διάμετρο με ψιλοκομμένους χουρμάδες. Τρίβω στον ψιλό τρίφτη λίγη σοκολάτα και πασπαλίζω την τούρτα. Στολίζω με δύο τρία κεράσια έτσι για το χρώμα.