ΤΣΙΠΟΥΡΟΜΕΖΕΣ. MEZES FOR TSIPOURO

Το θέμα είναι ότι ένα μεζεδάκι τσίπουρου απαιτεί μία ωραία πρωτείνη.

Μία λεπτοκομμένη ροδοκοκινισμένη πανσετούλα, ένα χωριάτικο λουκάνικο στα κάρβουνα, ένα μικρό φρέσκο τηγανιτό ψαράκι, ένα ωραίο καπνιστό παστό ή αυτόν το συγκεκριμένο μαρινάτο, με μοσχοβολιστό λεμόνι, γαύρο.

Ο πρωινός γαύρος ετοιμάστηκε ‘ψήθηκε’ στο λεμόνι και στο αλάτι μία ώρα πριν, τόση ώρα χρειάζεται, και απαιτεί δίπλα του και μία πράσινη ορεκτική σαλάτα.

Βραστά κρίταμα είχα, ψιλόκοψα και διάφορα τουρσάκια, έτριψα και σκόρδο, και η σαλάτα αρτύθηκε με ελαιόλαδο, λεμόνι και ρίγανη. Αν εσείς έχετε τουρσί κρίταμο, πλύντε το καλά για να φύγει εντελώς η άλμη του. Αν πάλι δεν έχετε κρίταμα, ζεματίστε λίγη γλιστρίδα.

Ψωμί ζυμωτό ολικής είχα δικό μου, έκοψα ντομάτα, αγγουράκι πασπάλισα πάλι με ρίγανη και το παγωμένο τσίπουρο μπήκε στα ποτήρια

στην υγειά σας!!!




Για δύο άτομα

φιλετάκια γαύρου μαρινάτου

βραστά κρίταμα ή κρίταμα τουρσί

τουρσί λαχανικών όπως λάχανο καρότο αγγουράκια

1 σκελίδα σκόρδο

χυμός λεμονιού

ντοματούλα και αγγουράκι φρέσκο

λίγες ελιές

ζυμωτό ψωμί ολικής

καλή αρωματική ρίγανη

ελαιόλαδο

παγωμένο τσίπουρο