ΓΑΒΡΟΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ. ANCHOVIES BALLS OVEN BAKED.







Τα φρεσκότατα γαβράκια καθαρίστηκαν και αλατίστηκαν δεόντως για να πάρουν γεύση και να νοστιμίσουν. Περίπου 20 ψαράκια χρειαζόμαστε  να φιλετάρουμε για να κάνουμε 8 μέτρια γαβρομπιφτεκάκια, ζυγίζουν περίπου 250 – 300γρ. Βέβαια πώς να πεις τον ψαρά ότι θες 20 ψαράκια, δε θα κάτσει να μετρήσει. Ωστόσο πολύ ευγενικά μπορεί κανείς να ζητήσει μία δύο χούφτες και όσο ζυγίζουν. Όσα περισσέψουν μπορούν να μπουν ολόκληρα και να ψηθούν μαζί με τα μπιφτεκάκια, μόνο που πρέπει να προσέξουμε να τα βγάλουμε πιο γρήγορα από το ταψί.

 200γρ φιλέτα γάβρου, περίπου 20 μέτρια ψαράκια

λίγο χοντρό αλάτι

1 ξερό κρεμμύδι

½ ποτήρι ροζέ κρασί

4 κουταλιές τριμμένο κρίθινο παξιμάδι

2 κουταλιές αλεύρι

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

λίγα φυλλαράκια δυόσμου

φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι

3 κουταλιές ελαιόλαδο

Λαδόχαρτο

Προαιρετικά: μία κόκκινη πιπεριά

Ανακατεύω όλα τα υλικά.

Πλάθω σε μπαλάκια βρέχοντας τα χέρια μου.

Κόβω μία κόκκινη πιπεριά για στόλισμα και τα καλύπτω.

Βάζω  λαδόχαρτο στο ταψί ακουμπώ τα μπιφτεκάκια και τα ψήνω στους 200ο για 20΄.