ΨΩΜΑΚΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΎ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ. LITTLE BREADS WITH CORNMEAL AND YOGURT.

Μία πολύ ωραία ιδέα για στολισμένα νόστιμα ψωμάκια καλαμποκιού από το δραστήριο κανάλι:  moi domasni recepti.

Μου άρεσε τρομερά το στόλισμα που γίνεται στα ψωμάκια, πολύ απλό, με τα δάχτυλα των χεριών. Παρόμοιο στόλισμα έχω δει και σε τούρκικα κανάλια, ίσως να είναι παραδοσιακό αυτών των χωρών.

Το ψωμί έχει γιαούρτι και είναι υγρό και αφράτο, όμορφο για ένα κυριακάτικο χαλαρό καλοκαιρινό γεύμα. Και βέβαια έχει και θυμάρι, για άρωμα και γεύση!






για 4 ψωμάκια:

250γρ αλεύρι ΓΟΧ

80γρ καλαμποκάλευρο

80γρ γιαούρτι αγελάδας περίπου 4 κουταλιές

2 κουταλιές ελαιόλαδο

200ml χλιαρό νερό

1 κουταλάκι αλάτι

10γρ ξηρή μαγιά

για το άλειμμα

2 κουταλιές γιαούρτι

1 αβγό

θυμάρι και μαύρο πιπέρι

Διαλύω τη μαγιά στο νερό και το ελαιόλαδο, προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτω στη συνέχεια το καλαμποκάλευρο, ανακατεύω και τελευταίο μπαίνει το αλεύρι με το αλάτι. Ζυμώνω απαλά και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μία ώρα. Χωρίζω τη ζύμη με τη βοήθεια της ζυγαριάς σε 4 κομμάτια (περίπου 180γρ/καθένα). Στρώνω ένα λαδόχαρτο στο ταψί του φούρνου, πατώ τα κομμάτια της ζύμης και σχηματίζω τέσσερις πλατιές πίτες. Αφήνω να φουσκώσουν ξανά. Στολίζω με τα δάχτυλα μου την κάθε πίτα και σχηματίζω ένα κυκλικό σχέδιο και κάποιες κάθετες, όπως στις φωτογραφίες. Ανακατεύω τα υλικά του αλείμματος. Αλείφω τις πίτες με το μείγμα του αλείμματος και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 20΄.