ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΣΕΡΙΟΥ. EGGPLANTS IN THE OVEN WITH TOMATO, YOGURT AND KASSERI CHEESE SAUCE.

Ένα ορεκτικό, τώρα που γλύκαναν οι μελιτζάνες. Ένας από τους χίλιους τρόπους που μπορείς να τις μαγειρέψεις! Σήμερα είχαν την τιμητική τους μαζί με ένα τσιπουράκι, με ωραία ψαράκια σχάρας, βραστά ξιδάτα βλίτα, ψητές στη φλόγα κόκκινες ολόγλυκες πιπεριές και μία λεμονάτη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα.  


Για 2-3 άτομα σαν ορεκτικό

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα

1 σκελίδα σκόρδου

λίγα φυλλαράκια σγουρού βασιλικού

3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κουταλιές νιφάδες βρώμης

2 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι

μαύρο πιπέρι

για την κρέμα γιαουρτιού: 

300ml γιαούρτι

100γρ τριμμένο κασέρι

3 κουταλιές νιφάδες βρώμη;

μαύρο πιπέρι

Πλένω και κόβω λωρίδες από την φλούδα της μελιτζάνας. Κόβω τη μελιτζάνα σε χοντρές ροδέλες, τις πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και τις ραντίζω με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά καλά τις ροδέλες για να αρτυθούν σε όλα τα σημεία. Αραδιάζω τις ροδέλες σε λαδόχαρτο και τις ψήνω σε δυνατό φούρνο (250ο ) για 20΄.

Αλέθω την ντομάτα και το σκόρδο και τα βράζω μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι νερό, αλάτι, μαύρο πιπέρι και τον βασιλικό μέχρι να σωθούν τα ζουμάκια της σάλτσας.

Λαδώνω ελαφρά το ταψάκι και το πασπαλίζω τις νιφάδες βρώμης. Ανακατεύω το γιαούρτι με τη βρώμη, το κασέρι και μαύρο πιπέρι.

Αραδιάζω τις μελιτζάνες, απλώνω από επάνω τη σάλτσα και τέλος το μίγμα του γιαουρτιού.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220ο για 20΄.