ΚΟΥΡΟΥ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ. KOUROY DOUGH WITH ANTHOTYRO CHEESE, RED PEPPER AND THYMUS.

Η ζύμη των κουρού απαιτεί ψυχρή ατμόσφαιρα. Για αυτό είναι καλύτερα να ψήνονται αυτές οι ωραίες ατομικές πίτες το χειμώνα. Όμως οι κόκκινες πιπεριές είναι στην εποχή τους και είναι γεμάτες άρωμα, γεύση και τρυφερή σάρκα. Εγώ έχω πολύ ζεστά χέρια ακατάλληλα για ζύμες βουτύρου, έτσι κρύωσα τη ζύμη για λίγο στο ψυγείο και έγιναν όπως πρέπει για το πρωινό μας: τριφτά! Και λίγο θυμάρι παντού: στη γέμιση, στη ζύμη διότι ζούμε στην Ελλάδα σε αυτή την μεσογειακή χώρα γεμάτη χρώματα και αρώματα! Ο Φλός είναι συνέχεια κοντά στα αρωματικά, αλλά τώρα τον τράβηξε και η μυρωδιά του φούρνου!





Για 8 ατομικές κουρού

300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100γρ αλεύρι ολικής

150γρ γιαούρτι αγελάδας, μετά το ζύγισμα αφαίρεσα μία δύο κουταλιές από το υγρό που βγήκε

150γρ βούτυρο αγελάδας

50 γρ ελαιόλαδο

1 κουταλάκι μπέκιν

1 κουταλάκι ξίδι

1 κουταλιά θυμάρι

1 κουταλάκι αλάτι

για τη γέμιση

220γρ ανθότυρο

1 μέτρια κόκκινη πιπεριά

1 αβγό και ένα ασπράδι

1 κουταλάκι θυμάρι

½ κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)

για το άλειμμα:

1 κρόκος

½ κουταλάκι ελαιόλαδο

Καθαρίζω και κόβω την πιπεριά. Ζυγίζω όλα τα υλικά και λιώνω το βούτυρο, προσπαθώντας να μην το ζεστάνω πολύ.

Ανακατεύω καλά τα υλικά της γέμισης και προσπαθώ να τα χωρίσω σε οκτώ μέρη για να γίνουν ίδια τα κουρού.

Ανακατεύω καλά τα δύο άλευρα, κάνω μία λακκούβα στη μέση και προσθέτω όλα τα υλικά ένα ένα. Ζυμώνω ελαφρά και αφήνω τη ζύμη μέσα στο ψυγείο για 10΄.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ο πάνω κάτω στις αντιστάσεις. Ανακατεύω τα υλικά με τα οποία θα αλείψω τα κουρού και ντύνω το ταψί του φούρνου με λαδόχαρτο

Ζυγίζω τη ζύμη και την χωρίζω σε 8 κομμάτια τα οποία ζυγίζουν περίπου 92γρ το κάθε ένα.

Αλευρώνω τον πάγκο στο σημείο που θα ανοίξω τις πίτες.

Ανοίγω το κάθε κομμάτι σε στενόμακρο σχήμα και στη μέση βάζω γέμιση. Κλείνω προσεκτικά και πατώ τις άκρες με ένα πιρούνι για να σφραγίσουν καλά.

Ακουμπώ τις πίτες στο ταψί και ψήνω για 20-25΄ για να ροδίσουν καλά.