Κρέμα αλοιφή κρίταμου.Kritama (Sea Fennel) cream and cucumbers


Έχω πάντα κρίταμο στο μπαλκόνι και στην αυλή. Είναι το πιο εύκολο φυτό στην καλλιέργειά του. Θέλει λίγο νεράκι και τίποτε άλλο. Μαράθηκε?
Το κλαδεύεις και γεμίζει πάλι τρυφερά κλαδάκια μέχρι και τον Νοέμβριο.
κρίταμο στο μπαλκόνι μου κάτω από το τρυφερό βλέμμα του φασκόμηλου


Υλικά
1 ματσάκι φρέσκο κρίταμα(ίσο σε ποσότητα με μισό ματσάκι μαϊντανού)
1 ώριμη ντομάτα
100γρ αμύγδαλα
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι,
μαύρο πιπέρι κατά προτίμηση από μύλο

τα υλικά
Ζεματάμε τα αμύγδαλα για 2-3 λεπτά και τα ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια αλέθουμε τα υλικά στον πολυκόφτη. Το δοκιμάζουμε και διορθώνουμε ανάλογα. Αν το θέλουμε γλυκόξινο προσθέτουμε ένα κουταλάκι μέλι και χυμό λεμόνι. Αν το θέλουμε καφτερό προσθέτουμε λίγο κόκκινο καφτερό πιπέρι.

Κόβουμε τα αγγουράκια σε ροδέλες και βάζουμε από πάνω τους μία κουταλιά κρέμα κρίταμου.

Κρέμα κρίταμου για τα τραγανά αγγουράκια και όχι μόνο.
Η κρέμα  τρώγεται επίσης

Πάνω σε καναπεδάκια φρέσκου ψωμιού

Με μικρά βραστά κολοκυθάκια

Με ζεματισμένη γλιστρίδα. Εδώ πάει φανταστικά και μία σκελίδα σκορδάκι.