Μουσμούλια στη σχάρα με ρυζάκι και λεμονάτη αλοιφή ελιάς. Grilled mousmoulia fish (Axillary Seabream), rice, lemon and olive paste



Ψαρολατρεία: Μουσμούλι το όμορφο ροζ ψάρι με τα μεγάλα μάτια και το νόστιμο άσπρο ψαχνό. Ο άξιος αντίπαλος του ψαρά.
Γιατί τα λένε μουσμούλια: γιατι μουσμουλεύει, πιπιλάει δηλαδή το δόλωμα.

τα πιο μεγάλα και εκφραστικά μάτια που έχω δει σε ψάρι, μου θυμίζουν μάτια πουλιού


Για 4 άτομα
4 μουσμούλια
θυμάρι συγκεκριμένα εγώ έβαλα το  Thymus striatus με ωραίο λεμονάτο άρωμα
χυμός ενός λεμονιού
χοντρό αλάτι
για την λεμονάτη αλοιφή ελιάς
15 ελιές χωρίς τα κουκούτσια τους
χυμός μισού λεμονιού
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά σουσάμι
½ κουταλάκι καστανή ζάχαρη
μαύρο πιπέρι

Η συνταγή για το ρυζάκι με τα κολοκυθάκια

Καθαρίζω τα ψάρια, τα ξεπλένω και τα αλατίζω καλά καλά. Πριν τα ψήσουμε στα κάρβουνα, τα περιχύνω με το χυμό του λεμονιού.





Αλέθω τα υλικά της αλοιφής και σερβίρω με τα ψάρια και το ρυζάκι.