Ρυζάκι με κολοκυθάκια γλυστρίδα και τζίντζερ.Rice with purslane, courgette and ginger



Ένα ρυζάκι που του χαρίζουν δροσιά ο αρωματικός δυόσμος, τα τρυφερά κολοκυθάκια και η ευεργετική γλυστρίδα


 Για 2 άτομα σαν κυρίως, για 4 άτομα σα συνοδευτικό
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
6 μικρά κολοκυθάκια
1 μικρή τρυφερή πράσινη πιπεριά
1 χεριά φρέσκια γλυστρίδα
φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
ξύσμα ενός λεμονιού
ένα κομμάτι ρίζας τζίντζερ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και μαύρο πιπέρι

Πλένω,καθαρίζω και τρίβω στο ρεντέ στις μεγάλες τρύπες το ένα κολοκυθάκι και σε ένα μικρότερο ρεντέ τρίβω τη ρίζα τζίντζερ,αφού τη καθαρίσω από τη φλούδα της. Προσέχω να χρησιμοποιήσω το τρυφερό μέρος του τζίντζερ και αποφεύγω τα ινώδη κομμάτια. Κόβω την πιπεριά σε μικρές ροδέλες







Αχνίζω το τριμμένο κολοκυθάκι με την πιπεριά και το τζίντερ στο ελαιόλαδο, σβήνω με το κρασί. Προσθέτω το ρύζι, το νερό, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζω για 20΄. Στη μέση του μαγειρέματος προσθέτω το δυόσμο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες. Τελευταία θα βάλω την τρυφερή γλυστρίδα η οποία χρειάζεται μόλις 2 λεπτά για να μαλακώσει και να ενσωματωθεί στο ρυζάκι.Σκεπάζω με μια πετσέτα την κατσαρόλα, ακουμπώ από πάνω με το καπάκι και το αφήνω να σκάσει καλά!