Πρόπολη με φρέσκο χυμό και ρόφημα από ελληνικά βότανα. Propolis with fresh juice and Greek herb tea.






Έχω διαβάσει τόσα πολλά για την πρόπολη αλλά δεν είχα δοκιμάσει κάποια από τις μορφές που κυκλοφορεί μέχρι τώρα. Η πρόπολη δεν είναι φάρμακο, είναι φυσικό προϊόν περιέχει άπειρες ευεργετικές ουσίες για τον οργανισμό και γενικά ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επειδή πιστεύω ότι πρέπει να προσέχουμε και να ενισχύουμε με κάθε φυσικό τρόπο το ανοσοποιητικό μας σύστημα, και με την ευκαιρία της ευγενικής προσφορά της εταιρίας ΑΝΕΛ προχώρησα σε δοκιμές:



Δοκίμασα πρώτα την υγρή της μορφή η οποία έχει ελαφρά ιώδη, με λίγο κάψιμο, γεύση. Πως μπορείς να την πιείς?.
 Έτσι όπως είναι χωρίς να την αραιώσεις κατευθείαν με το σταγονόμετρο, αφού μετρήσεις την ποσότητα που χρειάζεσαι. Βάζεις το σταγονόμετρο πίσω πίσω στο στόμα σου και την καταπίνεις κατευθείαν. Γρήγορα μεν αλλά προτιμότερο είναι να προστίθεται σε κάποιο υγρό.
Καλύτερα είναι να την αραιώνεις σε λίγο νερό ή με γάλα κατά προτίμηση κρύο ή χλιαρό.
Εγώ τη δοκίμασα με φυσικό χυμό πορτοκαλιού και μανταρινιού. Η γεύση της πρόπολης μειώθηκε και τα εσπεριδοειδή σκέπασαν ευχάριστα την ιώδη αίσθηση.
Επειδή ήθελα να το συνδυάσω και με ρόφημα ετοίμασα ένα ζεστό αφέψημα μαλοτήραςμια και βρισκόμουνα στην Κρήτη. Λίγες σταγόνες λεμονιού συμπλήρωσαν το ρόφημα με την πρόπολη.