Το τελος της Αποκριας στη Ναουσα και ενα ωραιο τσιπουρακι με μεζε. The end of carnival in Naoussa and a tsipouro with delicious meze.

Με μικρή καθυστέρηση ανεβάζω κάποιες ωραίες φωτογραφίες από την Νάουσα από μία όχι και τόσο γνωστή γιορτή.

Μια εβδομάδα μετά την Κυριακή της Αποκριάς, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, οι Μπούλες χωρίς τις προσωπίδες τους, συνοδεύοντας τη νύφη Μπούλα ,χορεύοντας με τα σπαθιά τους, πάνε στην περιοχή του Σπηλαίου, στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, στην είσοδο της πόλης.

Όλη η πόλη μετέχει στο γλέντι και 3-4 μπουλούκια κατεβαίνουν τον μεγάλο δρόμο χορεύοντας. Κρασί και τσίπουρο προσφέρεται στον κόσμο και αν προλάβεις τρως και κάποιο κέρασμα, πίτα και σιροπιαστά γλυκά.

Μετά τους χορούς καταλήξαμε στην πλατεία της  Νάουσας για ένα τσίπουρο. Όλη αυτή η πιατέλα είναι ατομικός μεζές με τσίπουρο, παγάκια και ψωμί μόνο για 3€. 

Όλα τα καλά είχε η πιατέλα: παστό ψαράκι, ταραμάς, τουρσί, πατάτες βραστές, πιπεριές πράσινες με σάλτσα, κολοκυθάκι και μελιτζάνα τηγανιτή, φέτα, ντομάτες αβγουλάκι βραστό από τις κότες τους, και λουκάνικο για όποιον δε νηστεύει.
Να πω ότι το βρίσκω αυτό εύκολα στη Θεσσαλονίκη, ιδίως σε κεντρικό μέρος? Όχι. Είναι δύσκολο να γίνει? Όχι. Γιατί? H νύφη μπούλα και οι γενίτσαροι
το γραφικό παρεκκλήσι

μικροί - μεγάλοι χορεύουν χωρίς τις V μάσκες τους.

outfit για το κόκκινο χαλί.

Οι γενίτσαροι, τα minions και ο δεξιοτέχνης του ζουρνά, ένας Έλληνας Manu Dibango

και το τσίπουρο ευφραίνει καρδίαν μαζί με το μεζέ του. Οβελιστήριο της Ειρήνης.