ΚΑΡΟΤΟ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΑΡΑΧΙΔΕΣ. CARROT, ORANGE, FENNEL, AND PEANUT SALAD.

Τη σαλάτα αυτή την επέλεξα για τα ωραία κοκκινόψαρα και για να είμαι ειλικρινής το είδα και λίγο αισθητικά. Μου άρεσαν τα χρώματα της σαλάτας μαζί με το ψάρι, άσε που ο μάραθος υπάρχει και στις δύο συνταγές.
Είναι μία σαλάτα για ψάρια αλλά και για κρέατα. Αν θέλω προσθέτω και μαρούλι ή σπανάκι. Επιλέγω φιστίκια με το τσόφλι για να αποφύγω το αλάτι και φυσικά προσέχω οι αραχίδες να προέρχονται από Έλληνες αγρότες.
Για 2 άτομα
3 καρότα
χυμός μισού πορτοκαλιού
λίγα κλαδάκια μάραθου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
1 χούφτα αραχίδες
Αλέθω τα καρότα στον πολυκόφτη, καθαρίζω τα φιστίκια από τις φλούδες τους, τα κόβω στη μέση, ψιλοκόβω και τον μάραθο και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.
Αν το θέλετε ξινό, προσθέστε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.