ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΚΡΑΝΑ ΚΑΙ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ. MUSHROOMS WITH SAGE, CORNELIAN CHERRIES AND RED WINE FROM THE GREEK VARIETY OF XINOMAVRO.



15 μέρες για τα Χριστούγεννα

Ορεκτικό για 3-4 άτομα με ελάχιστα υλικά
3-4 μεγάλα μανιτάρια ελληνικής καλλιέργειας
1 ποτήρι κόκκινο κρασί από την ποικιλία του ξινόμαυρου
½ φλιτζάνι κράνα, τα οποία έχω καταψύξει από τον Αύγουστο
λίγα φρέσκα φυλλαράκια φασκόμηλου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
ψωμάκι κομμένο με φορμάκι αστέρι ή ότι άλλο σας αρέσει. Μπορείτε πολύ απλά να το κόψετε με ένα ποτήρι σε στρόγγυλα κομμάτια. Φυσικά ότι μένει δεν το πετάμε το κρατάμε για να ζυμώσουμε κεφτεδάκια.

Πλένω απαλά τα μανιτάρια και τα κόβω σε φετούλες. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο και βάζω να ζεσταθούν και να βγάλουν τα αρώματα τους τα φυλλαράκια του φασκόμηλου. Προσθέτω τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και τα μαγειρεύω για 3-4 λεπτά. Σβήνω με το κρασί, προσθέτω και τα κράνα, συγνώμη ξέχασα να φωτογραφήσω αυτή τη φάση και μαγειρεύω μέχρι να μελώσουν τα μανιτάρια.
Απλώνω τα μανιτάρια στα ψωμάκια και στολίζω με τα κράνα. Προσοχή στα κουκούτσια.

Όταν έχω χρόνο, βγάζω τα κουκούτσια τους και αφήνω κάποια για το στόλισμα.