ΠΑΒΛΟΒΑ ΛΕΜΟΝΙ. LEMON PAVLOVA






Τι να πρωτοευχηθεί μία μαμά στη γιορτή των γενεθλίων των παιδιών της όταν αυτά είναι μακριά αυτή την μέρα?
Χίλιες ευχές για θετικές σκέψεις, όνειρα και σχέδια. Ευχές για ζωή πουπουλένια, αέρινη, απαλή σαν σύννεφο και γλυκιά σαν την πάβλοβα.
Καλώς μας ήρθε και ο Σεπτέμβριος. Καλό μήνα να έχουμε!!
Η συνταγή της πάβλοβα είναι ελεγμένη και την έχω ξεσηκώσει από τις αγαπημένες μου Lawson και Berry.
Από την Nigela Lawson για την ευκολία και τον χαριτωμένο της τρόπο ο οποίος σε παρασύρει να δημιουργήσεις συνταγές που είναι μεν δύσκολες αλλά παρουσιάζονται με απλότητα και στυλ
 και από  την Mary Berry για τη σιγουριά και την ακρίβεια κινήσεων, εκτέλεσης και περιγραφής. Παρακολουθώ με πολύ προσοχή όλα τα μικρά μυστικά ζαχαροπλαστικής, από τον τρόπο που προσθέτεις ένα υλικό μέχρι του πως πρέπει να ψηθεί ή να βράσει το ανάλογο μίγμα.
Είναι η δεύτερη φορά που ετοιμάζω την ανάλαφρη αυτή τούρτα και δεν είχα καμία αποτυχία παρόλη την απειρία μου σε αυτού του είδους τις παρασκευές. Η ψημένη μαρέγκα γεμίζει με μία αρωματική κρέμα βουτύρου λεμονιού που την περιγράφω σε προηγούμενη ανάρτηση.
και για την ιστορία:
Σεπτέμβριο γέννησα και τα δύο μου παιδιά. 1 και 30 Σεπτεμβρίου.
Ελαφριές εγκυμοσύνες, δύσκολες γέννες, γερά παιδάκια.


Για έξι-επτά μερίδες από την ωραία πάβλοβα
για την βάση μαρέγκα:
3 ασπράδια
180γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι ξίδι
1 κουταλάκι κορν φλάορ
Εδώ θα βρείτε την ωραία κρέμα λεμονιού – βουτύρου.
https://aromatikesistories.blogspot.com/2018/08/lemon-curd.html
300ml κρέμα γάλακτος
λίγο ξύσμα λεμονιού για το στόλισμα
λαδόχαρτο
Απαραίτητη προϋπόθεση τα ασπράδια να μην έχουν ίχνος από κρόκο και να είναι εκτός ψυγείου για κάμποσες ώρες.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160ο.  Ζωγραφίζω πάνω σε λαδόχαρτο έναν κύκλο 17εκ διάμετρο και το βάζω πάνω στο ταψί.
Βάζω τα ασπράδια σε ένα μπολ και τα ανακατεύω στην υψηλή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να σφίξουν και να είναι σταθερά. Προσθέτω κουταλιά κουταλιά τη ζάχαρη, έχοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθεί όλη η ζάχαρη και σταματώ το μίξερ. Ανακατεύω το κορν φλάορ με το ξίδι και το προσθέτω στη μαρέγκα. Ανακατεύω με ένα κουτάλι απαλά και στρώνω τη μαρέγκα πάνω στο λαδόχαρτο μέσα στον σχηματισμένο κύκλο. Βάζω το ταψί στο φούρνο, χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 140ο και ψήνω τη μαρέγκα για 45΄. Αφήνω τη μαρέγκα μέσα στο φούρνο για τουλάχιστον μία ώρα για να κρυώσει καλά. Σε αυτό το διάστημα χτυπώ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Την κρέμα λεμονιού την έχω ετοιμάσει από την προηγούμενη ημέρα.
Ανακατεύω 4 κουταλιές από την κρέμα λεμονιού με τη σαντιγί.
Ακουμπώ απαλά την μαρέγκα στην πιατέλα βάζω από πάνω της τέσσερις κουταλιές κρέμα λεμονιού, την κρέμα σαντιγί και ακόμη λίγη κρέμα. Πασπαλίζω με το ξύσμα.
Η τούρτα πρέπει να μείνει 2 ώρες στο ψυγείο για να κρυώσει. Μπορεί κάλλιστα να μπει και στην κατάψυξη αν βιάζεστε, ξεπαγώνει πάρα πολύ γρήγορα.