ΓΙΟΡΤΙΝΑ BEΝΙΖΕΛΙΚΑ. ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ.FESTIVE VENIZELIKA: CHOCOLATE ALMOND TRUFFLES

22 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.
Κυρά ψιλή, κυρά λιγνή, κυρά γαϊτανοφρύδα, κυρά μ᾿ όταν στολίζεσαι να πας στην εκκλησιά σου,
βάζεις τον ήλιο πρόσωπο και το φεγγάρι αγκάλι
και τον καθάριο αυγερινό τον βάζεις δαχτυλίδι. Εμείς εδώ δεν ήρθαμε να φάμε και να πιούμε, μόνο σας αγαπούσαμε κι ήρθαμε να σας δούμε·
εδώ που τραγουδήσαμε πέτρα να μη ραγίσει
κι ο νοικοκύρης του σπιτιού πολλούς χρόνους να ζήση. Δώστε μας και τον κόκορα, δώστε μας και την κότα,
δώστε μας και πέντ᾿, έξ᾿ αυγά, να πάμε σ᾿ άλλη πόρτα.
Από κάλαντα της Πελοπόννησου




 για 17 γλυκά
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά με τη φλούδα τους
¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
100γραμ. σοκολάτα 70%
2 κουταλιές μπράντι Μεταξά 7 αστέρων
1 κουταλάκι
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά κακάο
για το γλάσο:
100γρ βανίλια υποβρύχιο
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο ή ροζ. Το ροζ χρώμα όταν μπει παραπάνω γίνεται πιο σκούρο και κοκκινίζει ευχάριστα
για το πασπάλισμα
2 κουταλιές κακάο σκόνη
λαδόχαρτο, χαρτάκια για σοκολατάκια

Τα γλυκά τα έχω ξανακάνει στο αφιέρωμα μου στο όμορφο νησί της Λήμνου. Η διαφορά είναι στο χρωματισμένο γλάσο. Τα σοκολατένια αυτά κεράσματα είναι πολύ εύκολα και αν θέλετε γίνονται και πολλά κομμάτια.
Αλέθω τα αμύγδαλα, έτσι όπως είναι ωμά, στον πολυκόφτη. Λιώνω τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύω την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη άχνη, τη σοκολάτα, το κακάο, το ποτό, το μέλι, πλάθω μικρά στρογγυλά σοκολατάκια και τα ακουμπώ πάνω σε λαδόχαρτο. Πασπαλίζω με κακάο. Αν δε θέλετε μπορείτε να το παραλείψετε.
Λιώνω τη βανίλια σε μπεν μαρί, προσθέτω με μία οδοντογλυφίδα το χρώμα ανακατεύω και βουτάω τα σοκολατάκια μέσα για να καλυφθεί η κορυφή τους. Για να μη κολλάει το χέρι μου στη βανίλια βρέχω λίγο τα δάχτυλά μου.