ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΠΑΝΤΖΑΡΟΦΥΛΛΑ. RED KIDNEY BEANS WITH FRESH GREEN BEETS LEAVES.
Με τρεις τρόπους προτείνω τις αγαπημένες μου χάντρες, τις τελευταίες
που θα βρούμε στις λαϊκές και στα μανάβικα:
Λιτά! Με τη σαλτσούλα τους και ένα ελληνικό αλοιφώδες ΠΟΠ
εκλεκτό τυρί: ξύγαλο Σητείας.
Πλούσια και γιορτινά: με ψητά φρέσκα καλαμαράκια από το
Αιγαίο, λίγο μικρά βέβαια με προβλημάτισε αυτό! . Και ένα ωραίο ποτήρι
δροσερό ροζέ κρασί. Τι άλλο να θέλει κάποιος που αγαπάει τα θαλασσινά.
Και η χαρά του χορτοφάγου: με χρώματα, γεύσεις, υφές,
αρώματα! ψητές ελληνικές γλυκοπατάτες και σαλάτα γιαουρτιού-παντζαριού-φρέσκιας
μέντας
Ψιλοκόβω την πιπεριά και τα ντοματίνια και τα αχνίζω για 2-3
λεπτά στο ελαιόλαδο.
Προσθέτω τις χάντρες, τα μπαχαρικά, ένα φλιτζάνι νερό και τα
σιγοβράζω για 20΄. Βράζω σε συμβατική κατσαρόλα και όχι χύτρα ταχύτητος.
Δοκιμάζω και αν έχουν βράσει οι χάντρες θα προσθέσω και τα παντζαρόφυλλα. Βράζω
για άλλα 5΄ ή έως ότου μελώσει το φαγητό και δεν έχει πολλά ζουμάκια.
Τα τρώμε σκέτα, με ωραίο ξύγαλο ή με θαλασσινά όπως τα
καλαμαράκια.