ΚΕΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ. CHOCOLATE CAKE WITH CHOCOLATE FROSTING, VEGΑΝ.




Σοκολατένια κεκάκια κέρασμα για τις πολλές ονομαστικές εορτές που έρχονται αλλά και για τις γιορτές. Είναι αφράτα και πολύ υγρά, χρειάζονται λίγα αλλά καλά υλικά, δεν χρειάζονται μίξερ, η δόση θα βγάλει 40 τουλάχιστον κομμάτια και το πιο σπουδαίο είναι ότι έχει ελαιόλαδο!
Υλικά 40-45 μικρά κεκάκια
2 φλιτζάνια + 2 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
2 κουταλάκια ξίδι
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζανιού καλό κακάο
1 βανιλίνη
1 τσιμπιά αλάτι
1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού που θα το σβήσω σε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι μπέκιν
2-3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου ή ρούμι (προαιρετικό φυσικά. Είναι σε μικρά φιαλίδια και πωλείται σε είδη ζαχαροπλαστικής)
Κρέμα επικάλυψης:
350γρ σοκολάτα 55% ή 65%
130γρ γάλα αμυγδάλου
70γρ άχνη

χάρτινες θήκες για κεκάκια

για το στόλισμα
Καρύδια, ή μικρά χρωματιστά καραμελάκια ή μικρούτσικα σοκολατάκια

Ζυγίζω και ετοιμάζω όλα τα υλικά. Στήνω τις θηκούλες στο μεγάλο ταψί του φούρνου μου. Θα χρειαστεί να βάλω ακόμη ένα ταψί γιατί δε χωράνε όλα και να ψήσω και 2η δόση. Προθερμαίνω το φούρνο μου στους 170ο στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
Βάζω μέσα στο γάλα αμυγδάλου το ξίδι και το αφήνω τουλάχιστον 10΄. Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο, το μπέκιν και τη βανιλίνη. Σβήνω τη σόδα μέσα στο λεμόνι και χτυπάω με τον αυγοδάρτη το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και το άρωμα του πικραμύγδαλου και προσθέτω εναλλάξ το γάλα αμυγδάλου και το μίγμα του άλευρου.
Μοιράζω στις θηκούλες το χυλό, περίπου ένα γεμάτο κουτάλι σούπας για το κάθε ένα και ψήνω τα κεκάκια για 10΄ με 12΄. Δοκιμάζω με ένα ξυλάκι από σουβλάκι αν έχουν ψηθεί. Ανοίγω το φούρνο και βάζω το επόμενο ταψί.
Ενώ ψηνόντουσαν τα κεκάκια έκανα την κρέμα επικάλυψης ως εξής:
Ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με την άχνη και προσθέτω τη σοκολάτα. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, αποσύρω το σκεύος από την εστία και αφήνω την κρέμα να κρυώσει. Βάζω από ένα κουταλάκι πάνω σε κάθε κεκάκι και στολίζω με καρύδι.
Μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο και να μείνουν εξίσου αφράτα για 3 -4 ημέρες.