ΠΕΝΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΑΠΑΚΙ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ. OVEN BAKED PENNE PASTA WITH SMOKED CRETAN APAKI, BROCCOLI AND BECHAMEL SAUCE.

Και τα μαγειρέματα της καραντίνας συνεχίζονται. Προσπαθώ να κάνω όσο μεγαλύτερη ποικιλία μπορώ για ένα ευχάριστο μεσημεριανό που μας δίνει την ψευδαίσθηση της αλλαγής μέσα στο σπίτι.
Κλασσικά ζυμαρικά φούρνου με κρέμα ψήσαμε σήμερα. Πένες ολικής άλεσης και μπρόκολο και κρέμα μπεσαμέλ με βάση το ελαιόλαδο για την υγιεινή προσέγγιση. Προσέχουμε τα λιπαρά μας, αλλά επέτρεψα μία μικρή προσθήκη καπνιστού αλλαντικού: απάκι από την Κρήτη για να πιούμε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
για 3 μερίδες, όπως πάντα αφού τρώμε οι δυό μας και θα περισσέψει και μία μερίδα.



 200 γρ πέννες ολικής άλεσης +1 κουταλάκι αλάτι για το βράσιμο των ζυμαρικών
για τη σάλτσα
1 πράσινη πιπεριά
2 φετούλες κρητικό απάκι
1 φλιτζάνι λουλουδάκια μπρόκολου
1 φλιτζάνι κομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, δική μου παραγωγή, αν δεν έχετε βάλτε σάλτσα ντομάτας
80 γρ κασέρι
για την μπεσαμέλ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές αλεύρι
500γρ γάλα
1 αβγό
80γρ κασέρι ή
αλάτι, πιπέρι

Ετοιμάζω την κρέμα μπεσαμέλ:
Ζεσταίνω το γάλα και χτυπάω ελαφρά το αβγό. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο με το αλεύρι και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτω το γάλα μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτω το αβγό, αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας συνεχώς. Περιμένω να κρυώσει λίγο η κρέμα και προσθέτω και το κασέρι.
Ετοιμάζω τη σάλτσα:
Πλένω και χωρίζω το μπρόκολο σε μικρά μικρά μπουκετάκια.
Ψιλοκόβω την πιπεριά και το απάκι και τα σιγανομαγειρεύω στο ελαιόλαδο για 5΄ και στη συνέχεια  προσθέτω τα μπροκολάκια, τον μαϊντανό, τη σάλτσα αλάτι,πιπέρι, λίγο νεράκι από το βράσιμο των ζυμαρικών και βράζω για άλλα 5΄ έως ότου η σάλτσα μείνει με το λαδάκι της.
Βράζω παράλληλα τα ζυμαρικά και προσέχω να μην τα παραβράσω για να είναι σκληρούτσικα.
Προθερμαίνω το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180΄.
Στο αγαπημένο μου μικρό ταψάκι που έχει ψηλά τοιχώματα ανακατεύω τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, περιχύνω με την μπεσαμέλ και ψήνω για 25΄ ή έως ότου ροδίσει η κρέμα.