ΚΟΤΣΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ. PORK LEGS WITH FRESH AROMATICS.

Από τα μαγειρέματα της καραντίνας, ωραία άπαχα χοιρινά κότσια από το κρεοπωλείο της γειτονιάς μου.
Έχω εξυμνήσει πολλές φορές τον κλάδο των κρεοπωλών με δικά τους καταστήματα, εκτός σούπερ μάρκετ, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί, εξελιχθεί, γνωρίζουν καλά τις σύγχρονες τάσεις και εξυπηρετούν τις ανάγκες των πελατών τους οι οποίοι θέλουν πια λίγο και καλό. Εμείς οι καταναλωτές δεν ξέρω αν είμαστε σίγουροι τι πρέπει να αγοράσουμε.
Αυτό που ξέρω για σίγουρα είναι ότι όταν βρίσκεις ένα καλό κρεοπώλη, όπως και ιχθυοπώλη τους προσέχεις και παραμένεις πιστός πελάτης. Είναι σίγουρο ότι σε θυμούνται άσχετα αν δε σου το λένε.
Τα κότσια συνοδεύτηκαν με φρέσκα αρωματικά και τα ψαχνουδάκια τους θύμιζαν άπαχο ψημένο αρνί φούρνου.






Για 3 μερίδες και για να περιγράψω την κατάσταση της καραντίνας φάγαμε και την επόμενη μέρα
2 χοιρινά κότσια περίπου 1,5 κιλό
1 κουταλιά απαλή μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδου
1 λεμόνι, χυμός και ξύσμα
Κλαδάκια ρίγανης, δίκταμου, δεντρολίβανου, φασκόμηλου
2 μικρές καφτερές πιπερίτσες
1 κουταλιά τριμμένο ξηρό θυμάρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι
λαδόχαρτο

Πλένω καλά τα κότσια και τα καθαρίζω από περιττά λίπη και τριχούλες. Βάζω όλα τα υλικά πάνω στα κότσια και τα αλείφω καλά καλά να πάνε παντού τα υλικά. Σκεπάζω με βρεγμένο λαδόχαρτο τα κρέατα και τα ψήνω για 3 ώρες στους 180ο . Στο τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάζω τα κότσια και τα αφήνω να ροδίσουν.
Ετοιμάζω ένα ρύζι basmati με καρότα, αρακά και αρκετό μαύρο πιπέρι και συνοδεύω τα κότσια.