ΚΡΙΤΑΜΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΒΡΑΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ. BOILED GREENS SALAD WITH SEA FENNEL – KRITAMA AND ZUCCHINI.

Απλή αλλά πολύτιμη βραστή σαλατούλα με χόρτα. Αλλά όχι οποιαδήπoτε χόρτα. Φρέσκα κρίταμα από τον αρωματόκηπό του χωριού. Αν σας τύχουν τέτοια φρέσκα καταπράσινα τρυφερά βλαστάρια απλά βράστε τα.

Τριζάτα ολόφρεσκα κολοκυθάκια από την φίλη μου την Έλλη βράσανε μαζί με τα κρίταμα και η σαλάτα αρτύθηκε με λίγο τριμμένο σκορδάκι και καλό ελαιόλαδο. Αμέσως αμέσως η αίσθηση είναι ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα σε αυτή την υπέροχη μεσογειακή χώρα γεμάτη χρώματα και αρώματα.

Στο ελληνικό αρωματικό τραπέζι μου σερβίραμε ωραία μουσμούλια σχάρας, πατατούλες ψητές με θυμάρι και αγγουροντομάτα με μπόλικη ρίγανη. Το ψωμάκι είναι ζαπάτα ολικής που κάποια στιγμή θα σας το δείξω πως το κάνω.

Επίσης το έχω ξαναπεί, βρίσκω ότι τα μουσμούλια αυτά τα ωραία ρόζ ψαράκια έχουν πάρα πολύ μεγάλα μάτια που θυμίζουν μάτια πουλιού.


Για ένα πιάτο σαλάτα για δύο άτομα

2 χεριές φρέσκα κρίταμα

1 μέτριο κολοκυθάκι

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές ξύδι

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

2 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Κόβω από τα κρίταμα τα πολύ χοντρά κοτσάνια, ξεφλουδίζω το κολοκύθι και τα βάζω να βράσουν σε ενάμισο λίτρο νερό με λίγο αλάτι. Βράζω τα κρίταμα περίπου 10 λεπτά. Τα στραγγίζω, κλείνω τη θερμοκρασία και αφήνω το κολοκυθάκι άλλα 10 λεπτά.

Ψιλοκόβω πολύ καλά τα κρίταμα, κόβω και σε κομματάκια το κολοκυθάκι. Πασπαλίζω με αλάτι, μαύρο πιπέρι, τριμμένο σκορδάκι. Ανακατεύω το ελαιόλαδο με το ξύδι και το χυμό λεμονιού και τα περιχύνω στη σαλάτα.