ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ. CHOCOLATE CAKE WITH BLACKBERRIES.
Σκούρα τα πράγματα γενικώς….
Σκούρα τα βράδια, νυχτώνει και νωρίς….
Σκούρες οι προβλέψεις για μείωση των κρουσμάτων….
Σκούρα τα πράγματα στα νοσοκομεία….
Σκούρες οι ανθρώπινες σχέσεις……
Πως θα αγκαλιαστούμε ξανά…….
Πως θα φτιάξει όλο αυτό…..
Πως ταιριάζει αυτή η εισαγωγή με τη συνταγή?
Δεν ταιριάζει….
Έχει μία γλύκα και μία πίκρα αυτό το σκούρο κέικ. Πολύ σοκολάτα
και ελάχιστος καφές για να τονώσει το πεσμένο ηθικό.
για ένα ταψάκι 20Χ20εκ
δε χρειάζεται μίξερ
180γρ σκούρη σοκολάτα
100γρ βούτυρο αγελάδας
100γρ καστανή ζάχαρη
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι καφέ σε σκόνη
μία τσιμπιά αλάτι
5 αβγά
140γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ κουφετάκια σκούρης σοκολάτας
1 κεσεδάκι βατόμουρα περίπου 250γρ
χρειαζόμαστε ένα ταψάκι τετράγωνο 20Χ20εκ
λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Λιώνω τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή
θερμοκρασία. Προσθέτω το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια και ανακατεύω
συνεχώς.
Αδειάζω τη σοκολάτα σε ένα άλλο μπολ και προσθέτω το
ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά με την σπάτουλα-μαρίζ και στη συνέχεια προσθέτω τη ζάχαρη, τον καφέ, το
αλάτι. Ανακατεύω και πάλι. Σπάω τα αβγά σε ένα μπολάκι και τα προσθέτω ένα ένα
στο μείγμα. Προσθέτω τελευταίες τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύω απαλά και
αδειάζω το χυλό στο ταψάκι, το οποίο έχω βουτυρώσει καλά. Αραδιάζω τα βατόμουρα
στην επιφάνεια του χυλού και ψήνω το γλυκό στους 160ο για 35΄. Βγάζω
το γλυκό κατευθείαν από το φούρνο για να μη στεγνώσει.