ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ 2021. VASSILOPITA, NEW YEAR’S CAKE WITH ORANGE AND MASTIHA 2021.

 

Νέο έτος έρχεται. Πολλά πράγματα υποσχόμαστε να εκτιμήσουμε περισσότερο, ανθρώπινες σχέσεις, καταστάσεις, υγεία. Καλό 2021.



Κέικ με μαστίχα και πορτοκάλι, στολισμός όλα χειροποίητα για το καλό.
και ψήνεται όλο τον χρόνο, ένα απλό κέικ είναι, αφράτο και υγρό.
Και η συνταγή για ένα ταψάκι 20εκατοστών. 
3 αβγά
220γρ ζάχαρη, περίπου 1 φλιτζάνι
200γρ χυμός φρέσκου πορτοκαλιού, περίπου 1 φλιτζάνι
150γρ λιωμένο βούτυρο αγελάδας, περίπου 1 φλιτζάνι
270γρ αλεύρι ΓΟΧ, περίπου 2 φλιτζάνια
4-5 κουταλιές αμύγδαλο φιλέ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέκιν
2 κρυσταλλάκια μαστίχας, κοπανισμένα στο γουδί
1 βανιλίνη
λαδόχαρτο για το ταψάκι των 20 εκατοστών
 
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170ο στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω το ταψάκι και στρώνω στον πάτο του ένα κομμάτι λαδόχαρτο
Χτυπώ τα αβγά στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ωραία κίτρινη κρέμα, 4-5 λεπτά είναι αρκετά.
Προσθέτω τον χυμό, ανακατεύω και στη συνέχεια το βούτυρο και τα αρωματικά. Προσθέτω κοσκινίζοντας το αλεύρι με το μπέκιν και ανακατεύω στη χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν καλά τα υλικά.  Προσθέτω το φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύω με την σπάτουλα μαρίζ. Αδειάζω τον χυλό στο ταψάκι και ψήνω για 45΄. Δοκιμάζω με μία οδοντογλυφίδα να ψήθηκε στο εσωτερικό.
Αναποδογυρίζω και η Αμαλία δημιουργεί τον όμορφο στολισμό με αμυγδαλόψιχα και ζαχαρόπαστα.