ΦΡΕΣΚΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ. CRUNCHY RAW CAULIFLOWER AND CARROT SALAD.
Για 3 άτομα
½ κουνουπιδάκι, το ζύγισα είναι
περίπου 200γρ χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια
1 καρότο
χυμός μισού λεμονιού
2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο
κρασί
1 κουταλιά πικάντικη μουστάρδα
1 κουταλάκι σουμάκι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
μερικά φρέσκα φύλλα σπανάκι για
το σερβίρισμα και ελαιόλαδο και χυμός λεμονιού για το άρτυμα τους.
Ψιλοκόβω το κουνουπίδι σε πολύ
πολύ μικρά κομματάκια, όσο μικρότερα τόσο το καλύτερο.
Κρατώ τέσσερις φετούλες από το
καρότο για το στόλισμα και τρίβω στο ρεντέ το υπόλοιπο.
Ανακατεύω, το ελαιόλαδο, το
χυμό, την μουστάρδα, το σουμάκι και το αλάτι και περιχύνω τα λαχανικά. Αφήνω τα
λαχανικά να κάτσουν για καμμιά ώρα για να νοστιμίσουν. Σερβίρω με τα λουλουδάκια του καρότου.