ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ. FESTIVE LUNCH WITH COLD CUTS AND CHEESE.

Είκοσι τέσσερις Δεκεμβρίου μέσα στην καραντίνα.

Και εδώ αποχαιρετώ αυτή την προχριστουγεννιάτικη ομάδα καθημερινών αναρτήσεων. Πίστευα ότι θα στερέψω από ιδέες, αλλά είναι τόσα πολλά τα πράγματα που μας προσφέρουν στιγμές χαράς και  ευδαιμονίας που θα μπορούσα να συνεχίσω για όλο το μήνα.

Σίγουρα στα γιορτινά τραπέζια αυτές τις μέρες θα μαγειρευτούν περιποιημένα ωραία κρέατα ψητά αλλά και κατσαρόλας, πουλερικά γεμιστά, τυλιχτοί λαχανοντολμάδες, πίτες λογιών λογιών, ορεκτικά και σαλάτες και βέβαια τα απαραίτητα χριστουγεννιάτικα ιδιαίτερα γλυκά. Η μπορεί και κάποια όχι και τόσο παραδοσιακά εδέσματα. 

Αλλά ότι και να σερβιριστεί στο τραπέζι εύχομαι να συμφάγετε με τους αγαπημένους σας και να περάσετε όσο γίνεται πιο ήρεμα και χαλαρά με καλό φαγητό και ένα εξίσου καλό κρασί.

Το παρακάτω γεύμα θα μπορούσε να το φάει και ένας χορτοφάγος, αν αφαιρέσει βέβαια τα αλλαντικά.    

Μενού μαγειρευτών με αλλαντικά και τυριά                                                                      

Γίγαντες φούρνου με κόκκινη πιπεριά και σουτζούκι

Αγκινάρες φούρνου με καπνιστό μοσχαρίσιο νουά, μετσοβόνε και κρέμα

Κανταϊφάκια με παστουρμά και κασέρι

Κρακεράκια με γραβιέρα Νάξου και αμύγδαλα

Κλασσική δροσερή σαλάτα με παντζάρια, γιαούρτι και καρύδια

Φρέσκια λεμονάτη σαλάτα με τριμμένο κουνουπίδι, καρότο  και φέτες καρπάτσιο

Στα ποτήρια σερβιρίστηκαν λευκό και κόκκινο ξηρό κρασί από την Ημαθία και παλαιωμένο τσίπουρο.

Τα γλυκά: σοροπιαστό κανταϊφι, μελομακάρονα και τρούφες με ρούμι.