ΕΚΔΡΟΜH ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙKH: ΑΚΑΤΟΡΘΩΤH ΑΠΟΣΤΟΛH. CHRISTMAS TRAVEL: MISSION IMPOSSIBLE.

 Είκοσι τρείς Δεκεμβρίου μέσα στην πανδημία.

Οι εκδρομές που δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε είναι ένα αγκάθι μέσα μας αλλά είναι μηδαμινό σε σύγκριση με τα παγκόσμια προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

Ωστόσο οι αναμνήσεις και οι φωτογραφίες υπάρχουν, όπως αυτή της οθόνης, στολισμένη με πράσινη συνθετική χριστουγεννιάτικη γιρλάντα μέσα στο αεροπλάνο. Παραμονές Χριστουγέννων το είχαμε πάρει συνήθειο και κάποιες φορές, κάποια χρόνια πριν, περίπου δεκαπέντε, ταξιδεύαμε για λίγες μέρες στην ωραία Αθήνα.

Πηγαίναμε θέατρο, τρέχαμε θυμάμαι να προλάβουμε παραστάσεις,  απογευματινή στο ένα  και βραδινή στο άλλο,  κάναμε λίγα ψώνια, τρώγαμε κάπου όμορφα, ξεχνιόμασταν σε κάποιο μουσείο τα πρωινά, πολύ ξενύχτι, πολύ περπάτημα, αξέχαστες εποχές.

Κάποια εκδήλωση είχε στο φωτισμένο Σύνταγμα αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς ποια ακριβώς, βέβαια το ροζ outfit το θυμάμαι, η τσαντούλα ήταν η αγαπημένη μου, την έχασα μετά από λίγα χρόνια και πολύ στεναχωρήθηκα.

Αντίθετα θυμάμαι με το μωβ outfit είχα παρακολουθήσει μία επίδειξη μαγειρικής, όπου είχε τόσο κόσμο που δεν κατάλαβα τίποτα, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική και ο καιρός στην Αθήνα σχεδόν ανοιξιάτικος.