ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΤΑΠΙΟΚΑΣ. TAPIOCA FLOUR CREPES.

 Γιατί να αγοράσω αυτό το εισαγόμενο με το εξωτικό όνομα προϊόν?

Γιατί πολύ απλά δεν έχει γλουτένη και θα το χρησιμοποιήσουμε για παρασκευές που θα προσφέρουμε σε αγαπημένους μας που υποφέρουν από δυσανεξία στη γλουτένη.

Ας κάνουμε μία μικρή γευσιγνωσία.

Το αλεύρι της ταπιόκας είναι λευκό, έχει την υφή του κορν φλάορ αλλά είναι πολύ πιο απαλό και φίνο στην υφή. Δεν έχει άρωμα, δεν έχει κάποια γεύση και δεν είναι γλυκό.

Μπορεί να είναι παίξει τον ρόλο του κορν φλάορ, να πήξει δηλαδή παρασκευές όπως σούπες ή ρυζόγαλο ή να μπει σαν συστατικό σε μπισκότα ή κέικ.

Η τιμή του είναι περίπου στα πέντε ευρώ το κιλό, αλλά συνήθως πωλείται σε μικρότερη του κιλού ποσότητα.

Πρώτη μου φορά δοκίμασα τις παρακάτω κρέπες, όμως πολύ εύκολα ομογενοποιήθηκε ο χυλός, πολύ εύκολα  έπηξε η κρέπα στο τηγάνι και πολύ εύκολα τις γύρισα από την άλλη πλευρά.

Η υφή της κρέπας είναι πιο δεμένη από αυτή με το αλεύρι και την γεύση θα την δώσουν τα φρέσκα αβγά, τα φρούτα και το μέλι.

Θα μπορούσα να μη βάλω βανίλια και να κάνω αλμυρή εκδοχή της κρέπας με μία κρέμα τυριού και αλλαντικό χωρίς γλουτένη.





για τρείς καλούτσικες κρέπες
2 μέτρια αβγά
½ φλιτζάνι αλεύρι ταπιόκας περίπου 50γραμμάρια
2 κουταλάκια νερό
Λίγη βανίλια από αυτές που είναι μέσα σε φακελάκι μαζί με ζάχαρη. Αν δεν θέλω να βάλω ζάχαρη στο μείγμα θα βάλω εκχύλισμα βανίλιας η την μισή ποσότητα από εκείνα τα πλαστικά φιαλίδια βανίλιας (δεν τα προτιμώ μου έχουν σπάσει πολλές φορές τα νύχια μου)
2 κουταλιές μέλι
λίγα φρούτα
Ανακατεύω καλά τα αβγά. Προσθέτω το νερό, το αλεύρι και την βανίλια, ανακατεύω και αφήνω το μίγμα να σταθεί  για 10 λεπτά.
Ζεσταίνω ένα τηγανάκι αντικολλητικό σε μέτρια θερμοκρασία και το βουρτσίζω με ελάχιστο ηλιέλαιο.
Μετράω τον χυλό με μία μικρή κουτάλα για να ξέρω πόσες περίπου κρέπες μπορώ να κάνω. Μέτρησα 6 κουταλιές με αυτή την μικρή κουτάλα. Παίρνω δύο κουταλιές από τον χυλό μέσα στο τηγάνι γυρίζοντας το από όλες τις πλευρές για να σχηματιστεί μία στρόγγυλη κρέπα και την ψήνω για 1-2 λεπτά. Γυρίζω από την άλλη πλευρά την κρέπα με την βοήθεια μιας σπάτουλας και την αφήνω να ψηθεί για άλλο ένα λεπτό.
Η κρέπα χρειάζεται πραγματικά πολύ λίγο χρόνο για ψήσιμο και αν παραψηθεί θα γίνει σκληρή.