ΡΟΚΦΟΡ, ΣΜΕΤΑΝΑ KAI ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΗΝΗΣ. ROQUEFORT, SMETANA AND PISTACHIO PEANUTS FROM AEGINA ISLAND.

 Γενικά δεν συνηθίζω να προβάλλω εισαγόμενα τυριά. Δεν έχω κλειστά τα μάτια μου βέβαια όταν ταξιδεύω. Λάθος όταν ταξίδευα! Γνωρίζω τη γεύση της καπνιστής μοτσαρέλας, της γνήσιας παρμεζάνας, του γκούντα, του καμαμπέρ, του τσένταρ, του βουνίσιου αυστριακού τυριού, της ρικότα, του μαντσέγκο. Όμως δεν είχα δοκιμάσει ποτέ ροκφόρ. Το γνήσιο ροκφόρ. Ακριβό, κρεμώδες, λιπαρό, αλμυρό, με εμφανείς τις κηλίδες μούχλας που δείχνουν τον χρόνο παραμονής στις ιδιαίτερες σπηλιές της περιοχής καταγωγής του. Η γεύση του είναι ευγενική με ελαφρύ άρωμα και προτίμησα την κόκκινη συσκευασία που έχει λιγότερο αλάτι.

Άλλο ένα υλικό που αυτό ομολογώ ότι το αγοράζω αρκετά συχνά παρότι εισαγόμενο είναι η σμετάνα.

Ανακάτεψα λοιπόν την απαλή σχεδόν γλυκιά με ελάχιστη οξύτητα κρέμα σμετάνα με κομμάτια από το ροκφόρ και το πασπάλισα με φιστίκια Αιγήνης.

Ενάντια σε όλους τους κανόνες για το τί κρασί ταιριάζει με τις μπλε αυτές ιδιόρρυθμες κηλίδες εμείς ήπιαμε το ωραιο μας το τσίπουρο με ψωμάκι ολικής.