ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΑΝΗΘΟ. OVEN GARLIC SHRIMPS WITH LEMON-DILL MAYONNAISE.

 19 Μαρτίου μέσα στην καραντίνα που προσπαθούμε με το ζόρι να αντέξουμε.

Μία γαριδούλα πάντα είναι ευπρόσδεκτη ιδίως τώρα που δεν μπορούμε να τις απολαύσουμε στις αγαπημένες μας ταβερνούλες.

Οι γαρίδες είναι μπαλαντέρ, ταιριάζουν με τα πάντα, ταιριάζουν με όλα τα αρωματικά και αρέσουν σε όλους.

Το σκόρδο είναι το ιδανικό τους ταίρι με την μόνη προϋπόθεση να είναι αρεστό σε αυτόν που θα τις φάει.

Εύκολο ορεκτικό για τον φούρνο για το τσίπουρο ή το ουζάκι της παρέας και αν δεν τις θέλετε εντελώς χορτοφαγικές ανακατέψτε και αυτά τα υλικά της νόστιμης μαγιονέζας.



Για 3 άτομα

½ κιλό γαρίδες

2 σκελίδες σκόρδο

¼ κουταλάκι πάπρικα

1 κουταλάκι πελτέ

1 ποτήρι ροζέ κρασί

2 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

και μία προαιρετική αρωματική μαγιονέζα

½ φλιτζάνι μαγιονέζα

χυμός μισού λεμονιού

1 κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί

3 κουταλιές γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Καθαρίζω τις γαρίδες από το κέλυφός τους αφήνοντας μόνο την ουρίτσα. Σχίζω στο επάνω μέρος την γαρίδα και αφαιρώ το εντεράκι. Καθαρίζω και τρίβω στο ρεντέ τα σκορδάκια και αλείφω τις γαρίδες, προσθέτοντας και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνω τις γαρίδες για καμμιά ώρα να τραβήξουν και να νοστιμίσουν.

Ψήνω 15΄τις γαρίδες στους 200ο .

Ανακατεύω τα υλικά της μαγιονέζας και σερβίρω. Εμείς τις φάγαμε την Καθαρά Δευτέρα που μας πέρασε.