ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΗΛΑ. CAKE WITH LEMON CREAM AND APPLES.
Έχω να αναφέρω.
Πραγματοποίησα και τη δεύτερη δόση στα άστρα, ευτυχώς δεν είμαι
η μία στο εκατομμύριο (διορθώστε αν κάνω λάθος στην στατιστική προσέγγιση) και
έχω απύρετη σώας τα φρένας.
Τόσο σώας που έκανα και ένα κέικ με κρέμα για ένα χαλαρό καφέ
μετά τη διαδικασία.
για την κρέμα
1 αβγό
250γρ γάλα
1½ κουταλιά κορν
φλάουρ η περίπου 15γρ
60γρ ζάχαρη
μία φλούδα λεμόνι χωρίς το λευκό μέρος της
μία βανιλίνη
για τον χυλό
2 αβγά
100γρ ζάχαρη
100γρ γάλα
200γρ αλεύρι
ένα κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
ξύσμα λεμονιού
μία βανιλίνη
1 μέτριο μήλο
λαδόχαρτο για το χαρτί
2 κουταλιές αμύγδαλο φιλέ για το ψήσιμο
ταψάκι ότι έχετε σε μικρό μέγεθος, το δικό μου ήταν 22Χ22,
αν έχετε παραλληλόγραμο να είναι περίπου 17Χ24 ή περίπου. Το γλυκό και πάλι θα
γίνει μια χαρά
Ετοιμάζω την κρέμα
Είναι τόσο εύκολη
Ανακατεύω μέσα στο κατσαρολάκι το αβγό με τη ζάχαρη και το
κορν φλάορ προσθέτω όλα τα υλικά, ανακατεύω πολύ καλά και βάζω την κρέμα στην
εστία σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα, θα πάρει
γύρω στα 8-10 λεπτά περίπου. Κόβω ένα κομμάτι μεμβράνης και καλύπτω την κρέμα
για να μη κάνει κρούστα.
Ετοιμάζω το χυλό
Ντύνω το ταψάκι με λαδόχαρτο
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις.
Καθαρίζω το μήλο και το κόβω σε μικρά κομματάκια.
Βάζω τα αβγά, το ξύσμα, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη και τα
ανακατεύω με το μίξερ μέχρι να φουσκώσουν τα αβγά και να γίνουν κίτρινη αφράτη
κρέμα. Κοσκινίζω μέσα στο χυλό το αλεύρι με το μπέκιν και το ανακατεύω με τη
σπάτουλα μαρίζ σιγά σιγά. Αραδιάζω το χυλό μέσα στο ταψάκι, προσθέτω τα μήλα,
πασπαλίζω με αμύγδαλο.
Βάζω την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, ή σε μία μικρή σακούλα κατάψυξης κάνω μία τρύπα στη γωνία με το ψαλίδι και την απλώνω σε σειρές πάνω στο χυλό. Πασπαλίζω ξανά με αμύγδαλο και ψήνω για 20-25΄.
CAKE WITH
LEMON CREAM AND APPLE.
for the
cream
1 egg
250g milk
1½ spoonful
of corn flour or about 15gr
60g sugar
a lemon
peel without its white part
a vanillin
for the cake
mixture
2 eggs
100g sugar
100g milk
200g flour
a teaspoon
of baking powder
lemon zest
a vanillin
1 medium
apple, or 2 if you like more apples in the cake
greaseproof
paper
2
tablespoons almond fillet for baking
Any pan
that you have in a small size, mine was 22x22, if you have a rectangle to be
about 17x24. The cake will be fine again
I prepare
the cream
It's so
easy
Mix the egg
with the sugar and the corn flour in the saucepan, add all the ingredients, mix
very well and put the cream on the stove at a moderate temperature. Stir
constantly until the cream sets, it will take about 8-10 minutes. I cut a piece
of film and cover the cream so that it does not form a crust.
I prepare
the cake mixture
I cover the
pan with greaseproof paper
Preheat the
oven to 180 degrees.
I peel the
apple skin and cut it into small pieces.
Add the
eggs, the zest, the vanilla and the sugar and mix them with the mixer until the
eggs swell and become a fluffy yellow cream. Sift the flour with the baking
powder into the cake mix and mix it slowly with the mariz spatula. Arrange the
porridge in the pan, add the apples, sprinkle with almonds.
I put the
cream in a pastry bag, or in a small freezer bag, make a hole in the corner
with the scissors and spread it in rows on the porridge. Sprinkle again with
almond and bake for 20-25΄.