ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΗΛΑ. CAKE WITH LEMON CREAM AND APPLES.

Έχω να αναφέρω.

Πραγματοποίησα και τη δεύτερη δόση στα άστρα, ευτυχώς δεν είμαι η μία στο εκατομμύριο (διορθώστε αν κάνω λάθος στην στατιστική προσέγγιση) και έχω απύρετη σώας τα φρένας.

Τόσο σώας που έκανα και ένα κέικ με κρέμα για ένα χαλαρό καφέ μετά τη διαδικασία.





 για την κρέμα

1 αβγό

250γρ γάλα

1½ κουταλιά  κορν φλάουρ η περίπου 15γρ

60γρ ζάχαρη

μία φλούδα λεμόνι χωρίς το λευκό μέρος της

μία βανιλίνη

για τον χυλό

2 αβγά

100γρ ζάχαρη

100γρ γάλα

200γρ αλεύρι

ένα κουταλάκι μπέκιν πάουντερ

ξύσμα λεμονιού

μία βανιλίνη

1 μέτριο μήλο

λαδόχαρτο για το χαρτί

2 κουταλιές αμύγδαλο φιλέ για το ψήσιμο

ταψάκι ότι έχετε σε μικρό μέγεθος, το δικό μου ήταν 22Χ22, αν έχετε παραλληλόγραμο να είναι περίπου 17Χ24 ή περίπου. Το γλυκό και πάλι θα γίνει μια χαρά

Ετοιμάζω την κρέμα

Είναι τόσο εύκολη

Ανακατεύω μέσα στο κατσαρολάκι το αβγό με τη ζάχαρη και το κορν φλάορ προσθέτω όλα τα υλικά, ανακατεύω πολύ καλά και βάζω την κρέμα στην εστία σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα, θα πάρει γύρω στα 8-10 λεπτά περίπου. Κόβω ένα κομμάτι μεμβράνης και καλύπτω την κρέμα για να μη κάνει κρούστα.

Ετοιμάζω το χυλό

Ντύνω το ταψάκι με λαδόχαρτο

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις.

Καθαρίζω το μήλο και το κόβω σε μικρά κομματάκια.

Βάζω τα αβγά, το ξύσμα, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη και τα ανακατεύω με το μίξερ μέχρι να φουσκώσουν τα αβγά και να γίνουν κίτρινη αφράτη κρέμα. Κοσκινίζω μέσα στο χυλό το αλεύρι με το μπέκιν και το ανακατεύω με τη σπάτουλα μαρίζ σιγά σιγά. Αραδιάζω το χυλό μέσα στο ταψάκι, προσθέτω τα μήλα, πασπαλίζω με αμύγδαλο.

Βάζω την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, ή σε μία μικρή σακούλα κατάψυξης κάνω μία τρύπα στη γωνία με το ψαλίδι και την απλώνω σε σειρές πάνω στο χυλό. Πασπαλίζω ξανά με αμύγδαλο και ψήνω για 20-25΄.























Λατρεύω αυτή τη φωτογραφία με τα δυο χρυσά μάτια!




CAKE WITH LEMON CREAM AND APPLE.

 

for the cream

1 egg

250g milk

1½ spoonful of corn flour or about 15gr

60g sugar

a lemon peel without its white part

a vanillin

for the cake mixture

2 eggs

100g sugar

100g milk

200g flour

a teaspoon of baking powder

lemon zest

a vanillin

1 medium apple, or 2 if you like more apples in the cake

greaseproof paper

2 tablespoons almond fillet for baking

Any pan that you have in a small size, mine was 22x22, if you have a rectangle to be about 17x24. The cake will be fine again

I prepare the cream

It's so easy

Mix the egg with the sugar and the corn flour in the saucepan, add all the ingredients, mix very well and put the cream on the stove at a moderate temperature. Stir constantly until the cream sets, it will take about 8-10 minutes. I cut a piece of film and cover the cream so that it does not form a crust.

I prepare the cake mixture

I cover the pan with greaseproof paper

Preheat the oven to 180 degrees.

I peel the apple skin and cut it into small pieces.

Add the eggs, the zest, the vanilla and the sugar and mix them with the mixer until the eggs swell and become a fluffy yellow cream. Sift the flour with the baking powder into the cake mix and mix it slowly with the mariz spatula. Arrange the porridge in the pan, add the apples, sprinkle with almonds.

I put the cream in a pastry bag, or in a small freezer bag, make a hole in the corner with the scissors and spread it in rows on the porridge. Sprinkle again with almond and bake for 20-25΄.