ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ. BIRTHDAY CAKE WITH FRUITS AND PISTACHIO FROM THE ISLAND OF AEGINA.

Μία τούρτα γενεθλίων πάντα δημιουργεί μία γλυκιά συγκίνηση.

Είτε για την διακόσμηση της, είτε για την γεύση της είτε γιατί είναι η τούρτα γενεθλίων του παιδιού σου. Και ίσως και για όλα τα παραπάνω.

 




Μία τούρτα γενεθλίων πάντα δημιουργεί μία γλυκιά συγκίνηση.

Είτε για την διακόσμηση της, είτε για την γεύση της είτε γιατί είναι η τούρτα γενεθλίων του παιδιού σου. Και ίσως και για όλα τα παραπάνω.

 

Για δέκα ωραία κομμάτια

Για την κρέμα

200ml κρέμα γάλακτος για την σαντιγύ

200ml κρέμα γάλακτος για την κρέμα γκανάς

100γρ τυρί μασκαρπόνε

250γρ σοκολάτα 60%

1 κουταλιά ρούμι

Για το παντεσπάνι:

4 αβγά                                            

100γρ ζάχαρη

125γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι μπέκιν

1 βανιλίνη

¾ φλιτζανιού χοντροαλεσμένα στον πολυκόφτη φιστίκια Αιγίνης

Για το βρέξιμο του παντεσπανιού

3 κουταλιές γάλα

2 κουταλιές ρούμι

δύο ταψάκια 20 εκ και  χαρτί ψησίματος.

Για τη διακόσμηση και το εσωτερικό της τούρτας

Φρούτα της αρεσκείας σας

Σμέουρα, βατόμουρα, μύρτιλα, σταφύλια σουλτανί και μία καραμπόλα

Λίγα φιστίκια Αιγίνης και μία κουταλιά άχνη για το τελικό πασπάλισμα.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 170΄. Ανακατεύω καλά το μπέκιν με το αλεύρι και τα κοσκινίζω πάνω σε ένα χαρτί ψησίματος.

Χτυπώ με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, έως ότου φουσκώσουν και χρυσίσουν περίπου 10 λεπτά. Προσθέτω την βανιλίνη και με τη βοήθεια του χαρτιού προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύω διπλώνοντας το μείγμα με την σπάτουλα μαρίζ. Προσθέτω και τα φιστίκια και ανακατεύω απαλά να πάνε παντού.

Κόβω χαρτί ψησίματος στο μέγεθος του πάτου των ταψιών. Βουτυρώνω ελαφρά τα ταψάκια, απλώνω το χαρτί ψησίματος και μοιράζω εξίσου το μείγμα των αβγών. Ψήνω για 25΄, τα βγάζω αμέσως από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.

Για την κρέμα

Χτυπώ με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Χωρίζω 5 κουταλιές από την σαντιγύ για την πρώτη στρώση της τούρτας και βάζω την σαντιγί στο ψυγείο να μείνει κρύα.

Κόβω τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και την βάζω σε ένα μπολ.

Ζεσταίνω μέχρι να κάψει καλά τα 200ml της κρέμας και την ρίχνω στη σοκολάτα, αφήνω ένα λεπτό να ζεσταθεί η σοκολάτα και ανακατεύω απαλά με την σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ανακατεύω στο μίγμα και την κρέμα μασκαρπόνε και την υπόλοιπη σαντιγί και αφήνω την κρέμα για 30΄στο ψυγείο. Ελέγχω την κρέμα να μη σφίξει πολύ και δεν μπορώ να την απλώσω πάνω στην τούρτα.

Σύνθεση της τούρτας

Βγάζω τα παντεσπάνια από τα ταψάκια και αφαιρώ προσεκτικά τα χαρτιά των βάσεων. Βρέχω τα παντεσπάνια με το ρούμι και πάνω στο πρώτο απλώνω την κρέμα σαντιγί. Απλώνω πάνω στη σαντιγί λίγα μύρτιλα και  λίγα κομμένα σμέουρα και από πάνω μία ποσότητα κρέμας. Βάζω από πάνω το 2ο παντεσπάνι και καλύπτω την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα.

Στολίζω με τα φρούτα και τα φιστίκια και πασπαλίζω με την άχνη.