ΠΑΝΚΕΙΚΣ ΤΑ ΑΓΑΠΗΤΑ. LOVELY PANCAKES.

Το θέαμα με τα όμορφα στοιβαγμένα πανκέικς συγκινούν ακόμη και τον πιο ανόρεχτο συνδαιτυμόνα.

Άλλο ένα προτέρημα των αγαπητών, δημοφιλέστατων αμερικανόφερτων καλουδακίων είναι ότι μπορείς να τα φας με ότι αγαπάς και σε χαλαρώνει.

Μέλι, αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί για τους επιθυμούντες υγεία και ευεξία

Αλλαντικά και τυριά για τους μία φορά να μη φάμε και κάτι πλούσιο και νόστιμο, Σάββατο είναι.

Κρέμα σοκολάτας και φουντούκια για τους γλυκατζήδες.

Κρέμα λιωμένων τυριών να τρέχουν από την κορυφή της στίβας μέχρι το υπέροχο τηγανιτό αβγό που αγκαλιάζει τη στοίβα για τους μερακλήδες.

Το θέμα είναι ότι τα πανκέικς θεωρούνται πρωινό γεύμα, αλλά για μένα θα μπορούσε χαλαρά να είναι και ένα ωραίο μεσημεριανό!





για τον χυλό που θα σχηματίσει περίπου 25 μικρά πανκέικς (με περίπου 25εκ διάμετρο)

2 αβγά

230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

μία τσιμπιά αλάτι

300γρ φρέσκο γάλα

30γρ βούτυρο ή αν θέλετε ελαιόλαδο

για τα συνοδευτικά είναι ατέλειωτες οι επιλογές εσείς θα βάλετε ότι προτιμάτε

κάποιο ωραίο αλλαντικό με σπιτική πικάντικη μαγιονέζα

η μία ώριμη γραβιέρα με κατίκι

ή μέλι με φρούτα και καρύδια

Και    η φαντασία μου τα φταίει..

Το γάλα και τα αβγά μπορεί να είναι και κατευθείαν από το ψυγείο

Αρχίζω από τα στερεά υλικά. Βάζω το αλεύρι σε ένα αρκετά ευρύχωρο μπολ και προσθέτω τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέκιν.

Λιώνω το βούτυρο και χτυπάω ελαφρά τα αβγά με ένα πιρούνι.

Προσθέτω στο αλεύρι το γάλα τα αβγά και το βούτυρο και τα ανακατεύω με ένα πιρούνι. Χρησιμοποιώ το ραβδομπλέντερ στη συνέχεια και ανακατεύω καλά το μίγμα για να διαλύσω τους σβώλους. Έχω με αυτό τον τρόπο ομοιόμορφη υφή στα πανκέικς. Μπορώ και μίξερ να χρησιμοποιήσω αν θέλω, το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο.

Ζεσταίνω καλά το μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και αλείφω τον πάτο του με ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας και με ελάχιστο βούτυρο. Σκουπίζω με ένα καθαρό κομματάκι χαρτιού τον πάτο.

Έχω για μεζούρα ένα μικρό ποτηράκι ή μία μικρή κουτάλα για σούπα και φροντίζω να βάλω τον χυλό σε μία κανάτα ή το μπολ να έχει μία άκρη για να ρίχνει ομοιόμορφα το περιεχόμενο.

Η μεζούρα μου ήταν αρκετά μικρή και έτσι σχηματίστηκαν περίπου 27 πανκεικς.

Βάζω το πρώτο πανκέικ προσπαθώντας να ρίξω με κυκλική κίνηση το περιεχόμενο της μεζούρας μου. Προσέχω την επιφάνεια των πανκέικ και μόλις βγάλουν φουσκάλες, σε ένα λεπτό περίπου είναι έτοιμες για να τις γυρίσω από την άλλη πλευρά. Βγάζω τα πανκέικς από το τηγάνι σε περίπου ένα λεπτό. Γλιστράνε αρκετά μόλις ψηθούνε και είναι εύκολο να τα μετακινήσεις και να τα βγάλεις από το τηγάνι.

Χαμηλώνω τη θερμοκρασία, διότι το τηγάνι έχει την ζέστη που θέλω, το σκουπίζω με ένα καθαρό χαρτί κουζίνας για τυχόν υπολείμματα και ατυχήματα (καμιά σταγονίτσα χυλού που ξέφυγε κατά λάθος) και το βουτυρώνω με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω.

Διατηρώ ζεστά τα πανκέικς μέσα στο φούρνο και την μία στοίβα την σερβίρω με φρούτα, μέλι και καρύδια. Σερβίρω την επόμενη στοίβα με κατίκι και ζαμπόν και ετοιμάζω ακόμη μία στοίβα με παλαιωμένη γραβιέρα και ντοματίνια.