ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.


22 Δεκεμβρίου σήμερα και σκεφτόμαστε σοβαρά ότι πρέπει να κάνουμε τη λίστα για τα δώρα των γιορτών εκτός αν κάποιοι πάρα πολύ οργανωμένοι έχουν κάνει ήδη τη λίστα τους και τα έχουν πακετάρει όμορφα όμορφα.

Τι γίνεται αυτή την εποχή με τα δώρα των μικρών παιδιών? Από που περιμένουν τα δώρα τους? Έχουν γράψει γράμμα στον Άγιο Βασίλη? Έχουν βάλει μικρά ανορθόγραφα χαριτωμένα γραμματάκια μέσα σε κόκκινες κάλτσες και τα έχουν βάλει στο δέντρο?

Θα τρέξουν μόλις ξυπνήσουν το γιορτινό πρωινό στο δέντρο για να δούνε αν υπάρχουν κουτιά με το όνομά τους επάνω?

Μήπως τα έχουμε κακομάθει με αυτό τον ατέλειωτο καταναλωτισμό και έχουμε καταστρέψει αυτή την αθώα προσμονή για κάτι εξαιρετικό που μόνο τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά θα ζήσουν? Μήπως φταίει και αυτή η άτιμη η πανδημία που μας έσπρωξε σε πιο πολλές αγορές από ότι συνηθίζαμε?

Μου φέρνει λύπη η σκέψη ότι κάποια παιδιά δεν θα έχουν καν δώρα, αλλά εξίσου μου φέρνει λύπη η σκέψη ότι κάποια παιδιά τα έχουν όλα και δεν αισθάνονται την έννοια των δώρων.

Όλες μου τις σκέψεις τις προκαλούν τα δύο κατακόκκινα καλτσάκια πάνω στο δέντρο που μου φέρνουν τόσες συγκινητικές αναμνήσεις. Αυτά φταίνε.