ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ. RUM CHOCOLATE TRUFFLES.

16 Δεκεμβρίου σήμερα και αναρωτιέμαι τι μαγικό έχει η σοκολάτα και όταν την τρώμε αισθανόμαστε μικρές μικρές μελωδικές καμπάνες να ηχούν στο κεφάλι μας? Όποιος μου πει ότι δε τον συγκινούν αυτές οι τρούφες που λιώνουν στο στόμα, θα συλληφθεί πάραυτα. Θα δεχθώ μόνο διαφορετικές προτιμήσεις, πιο πικρά, πιο γλυκά, με ξηρούς καρπούς, γεμιστά ή με σοκολατένια επικάλυψη.

Θυμάμαι τα πρώτα σοκολατάκια βραχάκια που έφτιαχνα νιόπαντρη, με το περίεργο όνομα: ανώμαλα. Ξέρετε, εκείνα με την κουβερτούρα την μπλε τη γνωστή, το αλουμινόχαρτο και τα ολόκληρα αμύγδαλα τα οποία ξεφλούδιζα προσεκτικά και στη συνέχεια τα έψηνα μόνη μου στον φούρνο για να είναι πιο νόστιμα. Πέρασαν τα χρόνια και είχα κάποια ένσταση με το αλουμινόχαρτο και έτσι η παρασκευή αυτή πέρασε σιγά σιγά στο περιθώριο.

Εύκολες πανεύκολες είναι αυτές οι τρούφες. Όλα τα υλικά μαζί στο κατσαρολάκι και πάνω από τον ατμό για να ζεσταθεί η κρέμα και να λιώσει η σοκολάτα







για περίπου 50 τρουφάκια

300γρ σοκολάτα 70%

100γρ σοκολάτα γάλακτος

260γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

50γρ ρούμι

για την επικάλυψη

αμύγδαλο αλεσμένο στον πολυκόφτη με τη φλούδα του

Ινδοκάρυδο (για όσους το τρώνε)

Ετοιμάζω το σύστημα μου για μαγείρεμα πάνω στον ατμό. Σπάω τις σοκολάτες σε κομματάκια και τις βάζω μέσα στο μικρότερο κατσαρολάκι μαζί με το ρούμι και την κρέμα. Ανακατεύω κάθε τόσο το μίγμα και όταν λιώσει όλη η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί το υλικό για τις τρούφες το καλύπτω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο γι α3-4 ώρες. Μη το φοβάστε θα σφίξει απλά θέλει λίγη υπομονή, αλλά ποτέ δε θα σφίξουν να πετρώσουν λόγω της κρέμας.

Παίρνω με ένα κουταλάκι υλικό και το καλύπτω με το αμύγδαλο και του δίνω στρόγγυλο σχήμα. Καλύπτω τα μισά με σοκολάτα και τα άλλα μισά με ινδοκάρυδο.

Για να ξεχωρίζω τα μεν από τα δε, έχω δύο ειδών χαρτάκια –θήκες για τις τρούφες.