ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΧΖ. SUGARLESS CHOCOLATE MOUSSE WITH PINEAPPLES AND HAZELNUTS.

Ελάτε να σας γνωρίσω άλλο ένα αγαπημένο μου εργαλείο κουζίνας τόσο απλό αλλά πολύ αποτελεσματικό. Είναι ένα μικρό γουδοχέρι ξύλινο που το ανατομικό του σχήμα σε βοηθάει να το κρατήσεις εύκολα και να συνθλίψεις ότι βάλεις στόχο. Ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά ή σκόρδο για σκορδαλιά. Υπήρχε και ένα πήλινο δοχείο όπου βάζαμε τα προς επεξεργασία αλλά δυστυχώς μας έσπασε. Η πεθερά μου το αποκαλούσε στούμπο. Ο στούμπος λοιπόν έχει μείνει χωρίς το ταίρι του αλλά εκτελεί τα καθήκοντά του με επιτυχία.

Και ακόμη μία ιστορία για τα ποτήρια

Θα γυρίσω στο 2011, μόλις είχαμε κτίσει το σπίτι στο χωριό και ετοιμαζόμασταν να περάσουμε τα πρώτα Χριστούγεννα με τα παιδιά μας. Έτσι μαζί με διάφορα άλλα που χρειαζόντουσαν για το σπίτι αγόρασα και αυτά τα ποτήρια. Τα έπαιρνα λίγα λίγα, ήταν πολλές οι ελλείψεις στο σπίτι αλλά κατάφερα να κάνω μία εξάδα.

Και ένα βράδυ ερχόμαστε στο σπίτι και βρίσκουμε την πόρτα ανοιχτή, το παράθυρο σπασμένο, δεν είχαμε προλάβει να βάλουμε σιδεριές. Το σπίτι δεν ήταν και τόσο αναστατωμένο αλλά έλειπαν πράγματα.

Έκανα μία λίστα στον αστυνομικό ο οποίος ήρθε αμέσως πρέπει να ομολογήσω. Οι κλέφτες φαίνεται δεν ανάψανε φώτα, για να μη τους εντοπίσουν από τη γειτονιά. Με μία πρώτη ματιά είδα ότι αρπάξανε  το φλάουτο της κόρης μου, τη χύτρα, ταψιά, το σίδερο, ένα διακοσμητικό σιδεράκι από αυτό που βάζανε κάρβουνα παλιά, κάποια μπουκάλια κρασιών και κάποια άλλα που δε θυμάμαι πια.

Έκανα πάλι μία γύρα στο σπίτι, δεν είχαν ανοίξει συρτάρια και ντουλάπια και τότε διαπίστωσα ότι είχαν πάρει τα ολοκαίνουρια ποτήρια μου.

Ήταν μερακλήδες μου είπε ο αστυνομικός, αλλά μη νομίζετε ξινά θα τους βγούν και τα κρασιά και τα ποτήρια.

ΒΙΑ

Τυχεροί είναι αυτοί που δεν έχουν βιώσει βία σε καμία φάση της ζωής τους

Και το γλυκό για να φεύγουν οι πίκρες!

Λίγα υλικά, πλήρη απουσία ζάχαρης, ευκολία παρασκευής, μηδέν χρόνος παραμονής τα μεγάλα πλεονεκτήματα του γλυκού. Είχαμε και ένα ατύχημα και το ένα ποτήρι το σπάσαμε








για 4 άτομα

150γρ σκούρη σοκολάτα 60%

110γρ κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά για το λιώσιμο της σοκολάτας

2-3 ροδέλες καθαρισμένου φρέσκου ανανά, ή μισό φλιτζάνι αν τον καθαρίσω μόνη μου,

200ml κρέμα γάλακτος για σαντιγύ

λίγα φουντούκια

Ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με το μίξερ να σχηματιστεί σαντιγί. Κομματιάζω την σοκολάτα.

Ψιλοκόβω τον ανανά και χτυπάω με το μικρό γουδοχεράκι τα φουντούκια.

Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και πριν βράσει περιχύνω την κομματιασμένη σοκολάτα. Αφήνω να περάσει ένα λεπτό και ανακατεύω καλά με την μαρίζ. Έχω τη δυνατότητα, αν κρυώσει η κρέμα και δεν λιώνει η σοκολάτα, να βάλω όλο το μπολ μέσα στο φούρνο για λίγη ώρα ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βάζω μέσα στο μπολ της σαντιγί όλη τη λιωμένη σοκολάτα –γκανάς και ανακατεύω με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

Βάζω σε κάθε ποτήρι πρώτα τον ανανά, στη συνέχεια τη σοκολάτα και τέλος λίγα φουντούκια.

 













και το σπασμένο: