ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ. CUTTLEFISH WITH CAPERS, MUSHROOMS AND LEMON.

Τιμές καυσίμων σε ανεξέλεγκτη τροχιά, οι ειδήσεις της ημέρας είναι ότι χειρότερο μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος, ο κορονοϊός επιμένει και το χειρότερο είναι ότι εικόνες πολέμου συνεχίζονται όλο και σκληρότερες.

Ο καιρός βέβαια άλλαξε και με ευγνωμοσύνη ρουφάμε κάθε λαμπερή ζεστή ακτίνα του ήλιου, έχοντας και τη δικαιολογία της έλλειψης βιταμίνης D και ξεχνάμε για κάποια λεπτά αυτά που συμβαίνουν τριγύρω.

Το φαγητό είναι ιδιαίτερο αυτή την εποχή και για αύριο ο μπακαλιάρος θα κάνει την εισβολή σε πολλές κουζίνες.

Δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι πια για αυτό το μαγείρεμα, προσωπική και ταπεινή μου προτίμηση.

Δεν λέμε όχι βέβαια σε μία ωραία σουπιά, όπως και να είναι μαγειρεμένη.

Λεμονάτη και πικάντικη, την οποία και μοιραστήκαμε με καλούς φίλους.



Για 4 άτομα

1 κιλό σουπιές

500γρ μανιτάρια

2 ξερά κρεμμύδια

2 κουταλιές κάππαρη στην άλμη

1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός

1 σκελίδα σκόρδου

5 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι, μαύρο πιπέρι 

Ξεπλένω καλά την κάππαρη από την άλμη της και τη στραγγίζω.

Πλένω καλά τις σουπιές, οι οποίες έχουν καθαριστεί ήδη από τον ψαρά και τις κόβω σε μέτρια κομμάτια.

Καθαρίζω, πλένω και ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο. προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αχνίζω σε χαμηλή θερμοκρασία για 3-4 λεπτά. Βάζω μέσα και τις σουπιές, το ξύσμα, το χυμό, αλάτι και πιπέρι και βάζω να βράσουν για πέντε λεπτάκια. Πλένω απαλά τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβω και τα προσθέτω και αυτά στο μαγείρεμα μαζί με μισό ποτήρι νερό. Δοκιμάζω ένα κομματάκι σουπιάς μετά από ένα τέταρτο βρασίματος και αν είναι ικανοποιητική η υφή της κλείνω τη θερμοκρασία. Προσέχω να μείνει λίγο ζουμάκι για να είναι το φαγητό πιο αφράτο, όπως το ανέφερε και η φίλη μου η Ελένη.