DETROP 2022.

Δύο χρόνια είχαμε να επισκεφτούμε αυτή την έκθεση. Δύο χρόνια που αισθάνομαι ότι με βαραίνουν πολύ περισσότερο από ότι τα μετρήσαμε ημερολογιακά.

Μικρή η έκθεση, σαφώς λιγότεροι οι εκθέτες και ακόμα λιγότεροι οι επισκέπτες.

Θα μου επιτρέψετε να αρχίσω με αναφορά στο γλυκό χωριουδάκι των γονιών μου και ένα εξαιρετικό οινοποιείο που παρουσίασε τα κρασιά του στην έκθεση: το ΟΙΝΟΙ ΑΔΑΜ. Όταν βρείτε το νέο ροζέ τους από refosco και μαλαγουζιά δοκιμάστε το, είναι εξαιρετικό!

Μυρίσαμε φρεσκοψημένες νοστιμιές στην ΑΡΤΟΖΥΜΑ, παρακολουθήσαμε ένα μέρος από το πρωτάθλημα ψωμιού και χειροκροτήσαμε τους νικητές που χάρηκαν τα  χρυσά τους μετάλλια.

Φυσικά δεν έλειπαν τα γνωστά εκθετήρια των περιφερειών με όλες τις πληροφορίες αλλά και κεράσματα από περιοχές της χώρας μας.

Μηχανήματα αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, διάφορα τρόφιμα, ποτά, αρωματικά, γλυκίσματα, όλα παρουσιασμένα κομψά και όμορφα. Κάποια εκθετήρια ήταν πολύ ιδιαίτερα διακοσμημένα.

Θαυμάσαμε ένα περίτεχνα σκαλισμένο, έργο τέχνης, κεφάλι τυριού από τη Σύρο. Δοκιμάσαμε το δυναμίτη τυρί Σαν Μιχάλη, γεμάτο ένταση και γεύση τυρί που μπορεί να σταθεί επάξια σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό τραπέζι. Το τυρί αυτό παρασκευάζεται μόνο από αγελάδες που ζουν και εκτρέφονται στο νησί.

Μου έλειψαν τόσο πολύ αυτές οι εκθέσεις!